Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κυκλοφόρησε η νέα υπηρεσία dating του Facebook

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο δοκιμαστικής λειτουργίας στην Κολομβία, η υπηρεσία Facebook Dating κυκλοφόρησε την Παρασκευή στις ΗΠΑ.

Το προϊόν, το οποίο είναι διαθέσιμο στους χρήστες ηλικίας 18 ετών και άνω, θα εμφανίζεται ως νέα καρτέλα μέσα στην εφαρμογή του Facebook. Τα άτομα που θα επιλέγουν το Dating θα μπορούν να δημιουργήσουν ένα προφίλ ξεχωριστό από το κύριο προφίλ τους στο Facebook και να συναντήσουν νέα άτομα ανάμεσα στους φίλους των φίλων τους ή και εντελώς έξω από το υπάρχον δίκτυο φίλων που διαθέτουν.

Το Facebook ισχυρίζεται ότι θα προτείνει πιθανά “ταίρια” σε χρήστες με βάση τις προτιμήσεις που εκφράζουν όταν δημιουργούν το προφίλ τους, τα ενδιαφέροντά τους αλλά και τη δραστηριότητα του Facebook. Η εφαρμογή, η οποία, σύμφωνα με το The Verge, έχει “δανειστεί” πολλά στοιχεία από την εφαρμογή Hinge, επιτρέπει στον χρήστη να στείλει “like” και μηνύματα σε οποιοδήποτε προφίλ συναντά στην υπηρεσία.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι χρήστες δεν θα βλέπουν τους φίλους τους από το Facebook στην υπηρεσία, εκτός και αν πατήσουν την επιλογή “secret crush”, η οποία τους επιτρέπει να εκφράσουν το ενδιαφέρον του σε -έως εννέα- φίλους τους στο Facebook (ή followers στο instagram). Αν και οι δύο “ενδιαφέρονται”, τότε έρχεται ειδοποίηση στους χρήστες που τους ενημερώνει σχετικά.

Το Facebook Dating είναι δωρεάν και δεν περιέχει διαφημίσεις ή αγορές εντός εφαρμογής. Την Παρασκευή, η υπηρεσία κυκλοφόρησε -εκτός από τις ΗΠΑ- σε Βραζιλία, Καναδά, Χιλή, Κολομβία, Εκουαδόρ, Γουιάνα, Λάος, Μαλαισία, Μεξικό, Παραγουάη, Περού, Φιλιππίνες, Σιγκαπούρη, Σουρινάμ, Ταϊλάνδη, Ουρουγουάη και Βιετνάμ. Σύμφωνα με το Facebook, το προϊόν θα έρθει στην Ευρώπη στις αρχές του επόμενου έτους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις