Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Stripe λανσάρει υπηρεσία δανεισμού για διαδικτυακές επιχειρήσεις

Η Stripe, εταιρεία online πληρωμών, ανακοίνωσε το λανσάρισμα μιας νέας υπηρεσίας δανεισμού για διαδικτυακές επιχειρήσεις, η οποία θα ονομάζεται Stripe Capital.

Η ανακοίνωση έγινε την Παρασκευή σε μια δημοσίευση στο blog της εταιρείας, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στα χρήματα που δανείζονται – εφόσον το αίτημα τους εγκριθεί- μέσα σε μία μέρα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης:

“Η πλήρης ενσωμάτωση του Stripe Capital στη Stripe σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει χρονοτριβή, η έγκριση θα γίνεται γρήγορα, τα χρήματα θα πιστώνονται στον λογαριασμό Stripe του χρήστη την επόμενη εργάσιμη ημέρα και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να επιστρέψουν τα χρήματα καθώς κερδίζουν. […] Εκτός από την άμεση εξυπηρέτηση των Stripe χρηστών, η Stripe θα επεκτείνει επίσης το Stripe Capital στους συνεργάτες της πλατφόρμας (π.χ σε κατασκευαστές ηλεκτρονικών καταστημάτων και εταιρείες B2B SaaS), δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προσφέρουν στους επιχειρηματικούς τους χρήστες πρόσβαση σε έξυπνη χρηματοδότηση”.

Σημειώνεται επίσης ότι ο αλγόριθμος της Stripe Capital λαμβάνει υπόψιν “εκατοντάδες στοιχεία για κάθε επιχείρηση, συμπεριλαμβανομένου του όγκου πληρωμών, του ποσοστού επαναλαμβανόμενων πελατών, της συχνότητας πληρωμών και των μεταβολών στην αύξηση των εσόδων”. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αποπληρωμές αυτοματοποιούνται με ένα σταθερό ποσοστό επί των καθημερινών πωλήσεων και δεν υπάρχουν επαναλαμβανόμενες χρεώσεις τόκων ή τέλη.

Η εταιρεία εξηγεί επιπλέον ότι η πρόσβαση στην υπηρεσία δεν περιορίζεται σε επιχειρήσεις που συνεργάζονται με την Stripes και ότι άλλες πλατφόρμες μπορούν επίσης να δώσουν πρόσβαση σε κεφάλαια στους επιχειρηματικούς τους χρήστες. Ο επικεφαλής προϊόντων της εταιρείας, Will Gaybrick, υπογράμμισε τη σημασία της χορήγησης δανείων σε μικρές επιχειρήσεις:

“Είναι σημαντικό να σκεφτούμε την οικονομική ένταξη όχι μόνο όσον αφορά τους καταναλωτές, αλλά και όσον αφορά τις επιχειρήσεις. Οι επιχειρήσεις, ιδίως οι μικρές επιχειρήσεις και οι startups, αποτελούν την κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης στην οικονομία μας. Θα πρέπει να πολύ απλή και γρήγορη για αυτές η πρόσβαση στα κεφάλαια που χρειάζονται για να επενδύσουν στην ανάπτυξή τους”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις