Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Visa: Οι κάρτες με chip έχουν μειώσει τις πλαστογραφήσεις κατά 87%

Η Visa ανακοίνωσε ότι από την “ανακάλυψή” των “έξυπνων” καρτών με chip -αλλιώς καρτών EMV- οι απάτες που σχετίζονται με πλαστογραφήσεις έχουν μειωθεί κατά 87%.

“Οι κάρτες με chip καθίστανται όλο και πιο συνηθισμένες, καθώς η χρήση και αποδοχή τους συνεχίζει να αυξάνεται από τότε που εισήχθησαν στην αγορά για πρώτη φορά το 2011”, ανέφερε η εταιρεία. “Αυτά είναι καλά νέα για όλους, αλλά όχι για τους απατεώνες. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι οι κάρτες πληρωμής Visa με ενσωματωμένο chip EMV έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις πλαστογραφήσεις…”

Τα στοιχεία δείχνουν επίσης ότι από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι τον Μάρτιο του 2019 μειώθηκαν τα πλαστά δολάρια που διακινήθηκαν σε όλους τους εμπόρους των ΗΠΑ κατά 62% καθώς και τα συνολικά ποσοστά απατών που σχετίζονται με κάρτες, κατά 40%.

Πηγή: Visa

Συνολικά οι κάρτες με chip γίνονται πλέον αποδεκτές σε πάνω από 3,7 εκατ. εμπόρους ενώ τον Σεπτέμβριο του 2015 ο αριθμός αυτός ήταν μόλις 392,000. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 825%.

Στο διάστημα αυτό αυξήθηκε σημαντικά και ο αριθμός των ενεργών καρτών: Από 159 εκατ. τον Σεπτέμβριο του 2015 “έφτασαν” στα 521 εκατ. τον Ιούνιο του 2019. Η αύξηση αγγίζει το 227%, την ώρα που πλέον, το 72% των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών την Visa διαθέτουν chip. Η χρήση αυτών των καρτών γίνεται ολοένα και πιο συχνή. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, το 99% των αμερικανικών πληρωμών τον φετινό Ιούνιο, έγινε μέσω τέτοιων καρτών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις