Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Διεθνή βραβεία καινοτομίας και έρευνας κατέκτησαν Έλληνες φοιτητές

Διεθνείς διακρίσεις πάνω στην έρευνα και την καινοτομία κατάφεραν να κατακτήσουν δύο Έλληνες φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, ο τεταρτοετής φοιτητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ Γιώργος Καραβάς, με την ομάδα του MINPLUS, κέρδισαν την πρώτη θέση στην κατηγορία Most Valuable project (MVP) του ετήσιου διαγωνισμού Παγκόσμιας Διακυβέρνησης Youth Innovation Competition on Global Governance (YICGG).

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στην Τζακάρτα της Ινδονησίας στις 15-18 Ιουλίου, με τη συγχρηματοδότηση του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (UNDP) και είχε θέμα: “Back to the Ocean: Sustainable Development in a Shared Future”.

Ο Έλληνας φοιτητής και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του, Anna Branets (Ουκρανία), Lê Na (Βιετνάμ), Nazahath Ahmed (Μαλδίβες), Filip Lariu (Ρουμανία), Radhe Ayu (Ινδονησία) και Wei Jun S. Chan (Σιγκαπούρη) βραβεύτηκαν για την ιδέα τους MINPLUS, η οποία αφορά σε μία κοινωνική επιχείρηση πάνω στο upcycling πλαστικού, εμπλέκοντας κοινωνικές ομάδες αναπτυσσόμενων χωρών.

Η ομάδα MINPLUS συναγωνίστηκε με 78 φοιτητές, από 49 πανεπιστήμια και 39 χώρες. Επόμενος σταθμός της είναι ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, όπου έχει προσκληθεί να παρουσιάσει την ιδέα της.

Ο Γιώργος Καραβάς με την ομάδα MINPLUS

Σε έναν διαφορετικό διαγωνισμό, και συγκεκριμένα στο «Student Research Competition» ο προπτυχιακός φοιτητής του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ, Μιχάλης Λουκέρης, πήρε το βραβείο της δεύτερης θέσης για την εργασία του «Efficient Computing in a Safe Environment», η οποία εκπονήθηκε υπό την επίβλεψη του υποψηφίου διδάκτορα του Τμήματος Στέφανου Γεωργίου.

Η διάκριση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου 27th ACM Joint Meeting on European Software Engineering Conference and Symposium on the Foundations of Software Engineering (ESEC/FSE), στην πόλη Ταλίν της Εσθονίας, από 26 έως 30 Αυγούστου.

Η βραβευθείσα εργασία πραγματεύεται τη βελτίωση της υπολογιστικής και ενεργειακής απόδοσης που μπορεί να επιτευχθεί με τη λειτουργία υπολογιστικών υποδομών σε ένα ασφαλές από κακόβουλες επιθέσεις περιβάλλον.

Στα ημιτελικά του διαγωνισμού προκρίθηκαν επίσης οι εργασίες του Μάριου Παπαχρήστου, φοιτητή της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών και Χαράλαμπου Μητρόπουλου, μεταπτυχιακού φοιτητή του Τμήματος Πληροφορικής, οι οποίοι συνεργάζονται με το Εργαστήριο Επιχειρηματικής Αναλυτικής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις