Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τις ίδιες πόλεις με τη “Γενιά Ζ” προτιμούν οι επενδυτές!

Το Λονδίνο, η Στοκχόλμη και το Βερολίνο είναι οι ευρωπαϊκές πόλεις που ελκύουν περισσότερο την λεγόμενη “γενιά Ζ”, σύμφωνα με νέα μελέτη που καταγράφει την “απήχηση” πόλεων σε άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1997-2012.

Οι τρεις αυτές πόλεις, όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα του Sifted, ελκύουν παράλληλα και τους περισσότερους επενδυτές. Φαίνεται, έτσι, ότι υπάρχει μια αρκετά δυνατή “σύνδεση” μεταξύ των δύο αυτών παραγόντων.

table showing top cities for startup funding and gen z

Τι σημαίνει αυτό;

Το γεγονός ότι οι πιο δημοφιλείς πόλεις στη “γενιά Z” είναι και αυτές με τις περισσότερες επενδύσεις δεν σημαίνει φυσικά ότι ότι αυτές οι ηλικίες λαμβάνουν και τις χρηματοδοτήσεις ή ότι “κάνουν τη διαφορά” ως υπάλληλοι ή startuppers.

Πιο πιθανό είναι ότι οι πιο “ανοιχτόμυαλες”, πιο διασκεδαστικές πόλεις είναι αυτές που ελκύουν παράλληλα νέους ανθρώπους αλλά και ταλέντα και νέες επιχειρηματικές ιδέες. Αυτό που κυρίως, φαίνεται στην έρευνα είναι ότι είναι πολύ σημαντικό για τις ευρωπαϊκές πόλεις που πασχίζουν να δημιουργήσουν το δικό τους startup οικοσύστημα, να “χτίσουν” ένα πολυπολιτισμικό, φιλελεύθερο και ψηφιακά ενεργό περιβάλλον.

Η μελέτη, η οποία διενεργήθηκε από την Nestpick, μια ιστοσελίδα συγκεντρωτικού περιεχομένου για επιπλωμένα διαμερίσματα, “εξέτασε” κάθε πόλη σύμφωνα με 21 παράγοντες. Ο κατάλογος περιλαμβάνει την ψηφιοποίηση, την αποδοχή της LGBT+ κοινότητας, την ισότητα των φύλων, το δικαίωμα διαμαρτυρίας, την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και την υποστήριξη της ψυχικής υγείας, τον αριθμό των εκδηλώσεων eSport, τη συνδεσιμότητα 5G και τη δυνατότητα ψηφιακών πληρωμών.

Σύμφωνα με την Nestpick, η “Γενιά Z” δεν ενδιαφέρεται μόνο για τις ευκαιρίες απασχόλησης ή τις τιμές, αλλά αναζητά πόλεις που ταιριάζουν με τις αξίες της. Όπως φαίνεται στην έρευνα, οι περισσότεροι θέλουν να διασκεδάζουν, να πηγαίνουν σε συναυλίες, να παρακολουθούν eSports και να ζήσουν κάπου που να υποστηρίζονται τα δικαιώματα των LGBT.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις