Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Visa Innovation Program στην Ελλάδα

Το Visa Innovation Program είναι μία συνεργασία της Visa και της εταιρείας τεχνολογίας & καινοτομίας Crowdpolicy. Στοχεύει στην προώθηση  καινοτόμων λύσεων και προτάσεων στο χώρο των πληρωμών και στον εμπλουτισμό της εμπειρίας χρήσης των  προϊόντων καρτών και των παρεχόμενων υπηρεσιών είτε μέσω διαδικτύου, είτε μέσω τερματικών για τους Έλληνες καταναλωτές και εμπόρους.

Το κοινό-στόχος του προγράμματος είναι κυρίως μεγάλες και μικρού μεγέθους fintech εταιρείες με ολοκληρωμένη ή ημι-λειτουργική λύση που ανταποκρίνεται πλήρως ή εν μέρει στις ανάγκες της αγοράς. Το πρόγραμμα θα υποδεχθεί επίσης μικρότερες εταιρείες (startups) και ομάδες  καλύπτοντας τις ανάγκες τους για πρόσβαση στο φιλικό προς τη Visa οικοσύστημα παροχής υπηρεσιών και στην απόδειξη της αξίας της ιδέας τους.

Το πρόγραμμα θα επικεντρωθεί στην αλλαγή της συμπεριφοράς στις πληρωμές από μετρητά σε χρήση καρτών, σε τέσσερις βασικούς πυλώνες:

  • τις ημερήσιες δαπάνες των Ελλήνων καταναλωτών,
  • τα έσοδα από τον τουρισμό,
  • τις μετακινήσεις

καθώς

  • και τις συναλλαγές προς τον καταναλωτή (G2C), καταναλωτή προς το δημόσιο (C2G), επιχείρηση προς επιχείρηση (B2B) και Peer to Peer (P2P).

Το πρόγραμμα θα στεγάσει τις δραστηριότητές του στο The Impact Hub Athens (Καραϊσκάκη 28, Αθήνα), ο χώρος που θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι συμμετέχοντες του προγράμματος καθ’ όλη την διάρκεια του 5μηνου κύκλου του προγράμματος.

Οι συμμετέχουσες fintechs, startups, ομάδες του προγράμματος θα έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα συμβούλων, ειδικών, εκπαιδευτών, και στο παγκόσμιο δίκτυο της Visa, ενώ παράλληλα θα λαμβάνουν υποστήριξη σε θέματα επιχειρηματικού σχεδιασμού,  στην ανάπτυξη του λειτουργικού πρωτοτύπου, στον προγραμματισμό καθώς και σε άλλους τομείς, καθόλη τη διάρκεια της 5μηνης διάρκειας του κύκλου του προγράμματος.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να αξιοποιήσουν την πλατφόρμα Visa Developer Platform (VDP), η οποία προσφέρει απλοποιημένη και φιλική προς το χρήστη πρόσβαση σε πολλά από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της Visa, μέσω διασυνδέσεων προγραμματισμού εφαρμογών (ΑPIs), επιτρέποντας στον καθένα να μετατρέψει πρωτοπόρες ιδέες σε νέες εμπειρίες ψηφιακών συναλλαγών, καλύπτοντας ταυτόχρονα τα τεχνολογικά πρότυπα.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή εδώ: https://www.crowdpolicy.com/innovation-program/apply/ενώ περισσότερες πληροφορίες για το Visa Innovation Program μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.crowdpolicy.com/innovation-program/

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις