Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Για πρώτη φορά στη Γερμανία FinTech επενδύει σε άλλη FinTech!

Το portal Joonko, το οποίο συγκεντρώνει και συγκρίνει ασφάλειες αυτοκινήτων, κατάφερε να εξασφαλίσει seed χρηματοδότηση, ύψους 10 εκατ. ευρώ, από τον όμιλο Ping An και την -γνωστή πλέον- Raisin.

Η κοινή επένδυση θα βοηθήσει τη Joonko, να αναπτύξει την τεχνολογία που υποστηρίζει το portal του και να επεκτείνει την αρχική του ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ping An είχε επενδύσει το 2018 στον Γερμανικό accelerator finleap (από τον οποίο αναδείχθηκε η Joonko) και βοήθησε την startup να αναπτύξει την στρατηγική και την τεχνολογία της. Αντίθετα, η Raisin δεν είχε “σχέση” με την εταιρεία. Η επένδυσή της, όμως, σηματοδοτεί την πρώτη φορά που μια πετυχημένη γερμανική FinTech επενδύει σε μια άλλη FinTech!

“Για εμάς, η Joonko αντιπροσωπεύει τη λογική εξέλιξη της χρηματοπιστωτικής ψηφιοποίησης στην Ευρώπη”, δήλωσε ο Donald Lacey, COO του Voyager Fund της Ping An. “Είναι η σωστή προσέγγιση για την καινοτομία στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες: μια λύση επόμενης γενιάς σχεδιασμένη για να ωφελήσει τους καταναλωτές και τους παρόχους χρηματοπιστωτικών προϊόντων.”

Ο Tamaz Georgadze, συνιδρυτής και CEO της Raisin δήλωσε ότι πιστεύει πολύ στη συνεργασία των FinTechs με κατεστημένους παρόχους χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και ότι είναι πεπεισμένος ότι η Joonko θα εφαρμόσει με επιτυχία το σχέδιό του.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Ping An και Raisin, η Joonko θα “λανσάρει” το πρώτο της προϊόν, το οποίο θα προσφερθεί μέσω του portal της μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις