Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

40 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η γερμανική Holidu από την Prime Ventures

Η ολλανδική Prime Ventures ηγήθηκε ενός γύρου χρηματοδότησης 40 εκατ. ευρώ στην γερμανική Holidu, ένα κορυφαίο marketplace ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, σπιτιών κλπ, που απευθύνεται σε τουρίστες.

Στον γύρο, συμμετείχε η Coparion, η MairDuMont Ventures καθώς και όλοι οι υφιστάμενοι επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των EQT Ventures, Venture Stars, Senovo και του αγγέλου επενδυτή, Chris Hitchen.

H Holidu ιδρύθηκε το 2014 από τους Johannes και Michael Siebers, μετά από μια απογοητευτική εμπειρία που έζησαν σε ένα ταξίδι τους στην Πορτογαλία.  Τα δύο αδέλφια πέρασαν ώρες αναζητώντας σε δεκάδες ιστοσελίδες κατάλληλο μέρος διαμονής και συνειδητοποίησαν ότι κάποια διαμερίσματα είχαν διαφορετική τιμή σε κάθε ιστοσελίδα ενώ και η διαδικασία της κράτησης ήταν δύσκολη, επειδή τα ημερολόγια που εμφανίζονταν στις ιστοσελίδες συχνά δεν ήταν ενημερωμένα.

Τα αδέλφια αποφάσισαν, μετά από αυτό, να λύσουν αυτά τα προβλήματα με τη βοήθεια της τεχνολογίας και να κάνουν την αναζήτηση και την κράτηση διαμερισμάτων εύκολη. Από τότε, η Holidu έχει γίνει μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ταξιδιωτικές εταιρείες παγκοσμίως. Η μηχανή αναζήτησης της είναι τώρα ενεργή σε 21 αγορές και εξυπηρετεί περισσότερους από 10 εκατ. επισκέπτες το μήνα. Με την ιδιόκτητη τεχνολογία αναγνώρισης εικόνων της, η Holidu συγκρίνει τις τιμές περισσότερων από 15 εκατ. ενοικιαζόμενων ακινήτων σε 600 διαφορετικές ιστοσελίδες, συμπεριλαμβανομένων των Airbnb, Booking.com και Homeaway.

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για την περαιτέρω ανάπτυξη τόσο της ιστοσελίδας της όσο και του λογισμικού της. Η Holidu σκοπεύει επίσης να ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό της, αυξάνοντας τον αριθμό των εταίρων της αλλά και των ιδιοκτητών που συνεργάζονται με την πλατφόρμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Νίκος Καλλιαγκόπουλος, Principal της Prime Ventures, ηγήθηκε του συγκεκριμένου deal. “Η Holidu έχει αναπτύξει προϊόντα που αγαπούν οι χρήστες και στις δύο πλευρές της αγοράς. Εντυπωσιαστήκαμε από την τεχνολογία και την προσοχή που δίνει η ομάδα στον πελάτη και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε μαζί της για την περαιτέρω κλιμάκωση της επιχείρησης”, δήλωσε σχετικά με την επένδυση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις