Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Airbnb ετοιμάζεται να μπει στο χρηματιστήριο μέσα στο 2020

Η Airbnb ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να μπει στο χρηματιστήριο μέσα στο 2020.

Η εταιρεία – της οποίας η αξία είχε αγγίξει τα 31 δισ. δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2017- είχε προαναγγείλει τα σχέδια της για IPO ήδη από τον Μάρτιο. Τότε, ο Nathan Blecharczyk, συνιδρυτής της Airbnb είχε δηλώσει στο Business Insider ότι δηλώσει ότι η εταιρεία ετοιμάζεται να μπει στο χρηματιστήριο αλλά “δεν έχει αποφασίσει αν αυτό θα γίνει το 2019”.

Τώρα φαίνεται ότι οι συνθήκες έχουν “ωριμάσει” και η Airbnb είναι ένα βήμα πιο κοντά στο χρηματιστήριο, αν και η εταιρεία δεν έθεσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, πέρα από το “μέσα στο 2020”.

Στο μεταξύ, η Airbnb ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της το δεύτερο τρίμηνο του 2019 ξεπέρασαν το 1 δισ. δολάρια. Σύμφωνα με το Techcrunch, πρόκειται για την δεύτερη φορά στην ιστορία της, που η εταιρεία ξεπερνά αυτό το ποσό.

Η Airbnb δήλωσε επίσης ότι από το άνοιγμα της μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2019, οι χρήστες που διαθέτουν τα σπίτια και τα δωμάτια τους στο marketplace της εταιρείας έχουν βγάλει περισσότερα από 80 δισ. δολάρια, ενώ το συμπληρωματικό εισόδημα μόνο για τους εκπαιδευτικούς με χαμηλή αμοιβή κυμαίνεται στα 160 εκατ. δολάρια. Επιπλέον, και σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας το 51% των “οικοδεσποτών” δήλωσε ότι η “φιλοξενία” τρίτων τους βοήθησε να συντηρούν το σπίτι τους.

Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι το “απόθεμα σπιτιών” της περιλαμβάνει πλέον 7 εκατ. αγγελίες σε περισσότερες από 100.000 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Την ίδια ώρα, η Airbnb αντλεί επιπλέον χρήματα από τις τουριστικές της υπηρεσίες. Όπως αναφέρθηκε, η εταιρεία έχει “κλείσει” πάνω από 40,000 tours και “εμπειρίες” σε πάνω από 1000 πόλεις.

Μιλάμε για μια πολύ ταχεία ανάπτυξη – η εταιρεία έχει συνολικά σηκώσει 4,4 δισ. δολάρια και έχει ολοκληρώσει 21 εξαγορές που την έχουν βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην επέκταση των δραστηριοτήτων της. Φυσικά η ανάπτυξη αυτή δεν ήρθε εύκολα και όλα αυτά τα χρόνια η εταιρεία έχει προκαλέσει αντιδράσεις παγκοσμίως, όμως έχει καταφέρει να εδραιωθεί. Μένει να δούμε τα επόμενα βήματα της και κυρίως την πορεία της μετά την είσοδό της στο χρηματιστήριο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις