Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα 35 δισ. δολάρια η αξία της Stripe μετά από νέα χρηματοδότηση

Η αξία της Stripe, του κολοσσού των πληρωμών που ήρθε πρόσφατα και επίσημα στην Ελλάδα, εκτιμάται πλέον στα 35 δισ. δολάρια χάρη σε έναν γύρο χρηματοδότησης 250 εκατ. δολαρίων από τις General Catalyst, Sequoia, και Andreessen Horowitz.

Με τα νέα δεδομένα, η Stripe γίνεται η startup με την τρίτη μεγαλύτερη αξία στις ΗΠΑ, μετά την Juul και την We Co, αναφέρει το Bloomberg.

Η Stripe ιδρύθηκε το 2010 από τους Ιρλανδούς αδελφούς Patrick και John Collison, και σήμερα έχει γίνει μια εταιρεία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, κάνοντας πιο εύκολο για τους online εμπόρους να δέχονται πληρωμές με κάρτες. Η εταιρεία αυτή τη στιγμή έχει ένα εντυπωσιακό πελατολόγιο που περιλαμβάνει από μικρά ηλεκτρονικά καταστήματα μέχρι κολοσσούς, όπως η Google.

Τον τελευταίο καιρό, η Stripe επεκτείνει την σουίτα προϊόντων της. Αυτόν τον μήνα μόνο λάνσαρε μία νέα εταιρική πιστωτική κάρτα και μια υπηρεσία δανεισμού. Η τελευταία χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για τη συνέχιση αυτής της διαφοροποίησης των προϊόντων της, καθώς και για την επιτάχυνση της διεθνούς επέκτασης της.

Η εταιρεία είναι ήδη σε φάση επέκτασης, καθώς όπως αναφέραμε και πριν “ήρθε” πριν λίγο καιρό στην Ελλάδα και σε άλλες επτά Ευρωπαϊκές χώρες ενώ ετοιμάζεται να “μπει” σε αρκετές ακόμα και να αποκτήσει πρόσβαση στο 70% της παγκόσμιας οικονομίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις