Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αυτά είναι τα πέντε hubs που θα “αντικαταστήσουν” τη Silicon Valley

Οι πέντε πόλεις που θα αποτελέσουν τους τεχνολογικούς κόμβους του μέλλοντος είναι το Πεκίνο, το Τελ Αβίβ, το Λος Άντζελες, το Τορόντο και το Παρίσι, σύμφωνα με νέα έκθεση του Economist.

Στόχος της μελέτης ήταν να εντοπίσει τις πόλεις που είναι πιο πιθανό να εκτοπίσουν τα τωρινά μεγάλα hubs – το Σαν Φρανσίσκο, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και τη Βοστώνη.

Οι πόλεις αυτές, επιλέχθηκαν με βάση στις χρηματοδοτήσεις VC αλλά και στην πρόοδό τους σε 10 σημαντικούς τεχνολογικούς τομείς, όπως το blockchain, την AI, τη νανοτεχνολογία και τις προηγμένες βιοεπιστήμες.

Το Πεκίνο κατέλαβε την πρώτη θέση σε όλες σχεδόν τις κατηγορίες, ενώ το Παρίσι σημείωσε πολύ καλό “σκορ” στην AI, την αποθήκευση ενέργειας και τη ρομποτική.

Το γεγονός ότι το Παρίσι βρίσκεται στην κορυφαία πεντάδα, αποτελεί σύμφωνα με το Sifted, απόδειξη της προόδου που έχει κάνει η πόλη τα τελευταία χρόνια, μέσω συντονισμένης προσπάθειας της κυβέρνησης και ιδιωτικών φορέων για την τόνωση του οικοσυστήματος.

Το 2018, οι startups με έδρα το Παρίσι σήκωσαν 2,3 δισ. ευρώ, ενώ μόλις αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος Emmanuel Macron ανακοίνωσε ότι θα επενδυθούν 2 δισ. ευρώ σε γαλλικά VCs, τα οποία επικεντρώνονται σε late-stage επενδύσεις, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν οι “μονόκεροι” στη χώρα.

Μην ξεχνάμε επίσης ότι το Παρίσι φιλοξενεί επίσης το Station F, το μεγαλύτερο startup campus στην Ευρώπη, το οποίο έχει “εκκολάψει” πολλές ελπιδοφόρες επιχειρήσεις και έχει γίνει το σύμβολο των φιλοδοξιών της πόλης γύρω από τη νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Μερικές από τις πιο “ανερχόμενες” startups στο Παρίσι αυτή τη στιγμή είναι η Anotherbrain, η οποία έχει δημιουργήσει μια χαμηλής ενέργειας μορφή τεχνητής νοημοσύνης, η ContentSquare, η οποία χρησιμοποιεί δεδομένα συμπεριφοράς για να κατανοήσει πώς και γιατί οι χρήστες χρησιμοποιούν εφαρμογές και η Spendesk, μια πλατφόρμα διαχείρισης δαπανών, που επεκτείνεται πολύ γρήγορα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις