Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Σε 20 εταιρείες επένδυσε η Goldman Sachs το τρίτο τρίμηνο του 2019!

Σε επενδυτικό “πυρετό” φαίνεται ότι βρίσκεται η Goldman Sachs τον τελευταίο καιρό -και όχι μόνο, όπως θα δούμε.

Πριν λίγες μέρες γράψαμε για την επένδυσής της στην Acronis, ύψους 147 εκατ. δολαρίων, ενώ πρόσφατα η τράπεζα ανακοίνωσε την επένδυση 200 εκατ. λιρών στην βρετανική startup προσωπικού δανεισμού, Lendable.

Όμως οι επενδύσεις της Goldman Sachs δεν περιορίζονται εκεί. Σύμφωνα με στοιχεία του Crunchbase, μόνο το τρίτο τρίμηνο του 2019 η τράπεζα έχει επενδύσει συνολικά σε 20 εταιρείες, ενώ το δεύτερο τρίμηνο “στήριξε” 21 εταιρείες και το πρώτο, 17. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στο 2019 (και πριν ακόμα αυτό τελειώσει) η τράπεζα έχει ολοκληρώσει 58 επενδύσεις!

Ο αριθμός αυτός συμβαδίζει με την επενδυτική δραστηριότητα της τράπεζας την προηγούμενη χρονιά. Μέσα στα πρώτα τρία τρίμηνα του 2018, η Goldman Sachs επένδυσε σε 60 εταιρείες ενώ όλο το 2018 οι εταιρείες που στήριξε ανήλθαν στις 83. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2017 η τράπεζα είχε επενδύσει μόλις σε 54 εταιρείες, οπότε μιλάμε για μια αύξηση της τάξης του 53,7%!

Για την ιστορία, το 2014, μόλις 5 χρόνια πριν, η Goldman Sachs είχε επενδύσει σε 37 εταιρείες ενώ μια δεκαετία πριν σε μόλις 10.

Απ’ότι φαίνεται, η τράπεζα θα φτάσει (ή και θα ξεπεράσει;) το ρεκόρ του 2018, καθώς όλα δείχνουν ότι αυτή φαίνεται να είναι η “νέα πραγματικότητα” ή κανονικότητα θα μπορούσαμε να πούμε, για έναν χρηματοπιστωτικό οργανισμό όπως η Goldman Sachs.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις