Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Facebook: Νέο πρόγραμμα acceleration για startups απ’ όλο τον κόσμο

Σε επίσημη ανακοίνωση για την μετατροπή του προγράμματος incubator του Facebook στο Λονδίνο σε πανευρωπαϊκό Accelerator με την επωνυμία «Facebook Accelerator London» , προχώρησε ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός.

Το νέο πρόγραμμα θα φιλοξενηθεί σε ειδικό χώρο στα κεντρικά γραφεία του Λονδίνου, ο οποίος θα μετονομαστεί σε «LDN_LAB» για Startup από την Ευρώπη και την Μέση Ανατολή και θα έχει διάρκεια 12 εβδομάδων.

Όσες Startup επιλεχθούν θα έχουν πρόσβαση σε τεχνολογικά εργαλεία και μελέτες του Facebook, τεχνογνωσία και καθοδήγηση από στελέχη και εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας, ενώ θα παρακολουθήσουν διαλέξεις, σεμινάρια και ειδικά workshops.

Το νέο πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο και έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με την συμβουλευτική εταιρεία στρατηγικής και ψηφιακής μετασχηματισμού «Founders Intelligence», στοχεύοντας σε Startups με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης σε τομείς αιχμής, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI), η Εικονική Πραγματικότητα (VR), Επαυξημένη Πραγματικότητα reality (AR, κ.α..

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος που είχε προκηρυχθεί πριν από δυο χρόνια ήταν πιλοτικός και αφορούσε αποκλειστικά σε βρετανικές εταιρείες, ενώ πέρυσι είχαν ενταχθεί 7 Startups με έδρα την Μεγ. Βρετανία.

Όμως, μετά το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από Ευρωπαϊκές Startup και ομάδες από γειτονικές γεωγραφικές περιοχές, η διοίκηση του Facebook αποφάσισε να αναβαθμίσει το πρόγραμμα σε όλους τους τομείς για να αποκτήσει διεθνή απήχηση, δίνοντας την ευκαιρία σε εταιρείες από όλο τον κόσμο να δηλώσουν συμμετοχή.

Η αλλαγή ονόματος κρίθηκε επίσης αναγκαία, προκειμένου να αναδείξει το χαρακτήρα του startup accelerator με την υποστήριξη του Facebook και την χρήση μοναδικών δυνατοτήτων και εργαλείων που παρέχει στους συμμετέχοντες στο νέο πρόγραμμα.

«Η καινοτομία βρίσκεται στην “καρδιά” του Facebook. Κι εμείς ανοίγουμε τις πύλες του προγράμματος του Λονδίνου σε αιτήσεις Startups από όλη την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Αφρική» τόνισε η Αντιπρόεδρος EMEA του Facebook, Νίκολα Μέντελσον, προσθέτοντας: «Οι Startups που θα επιλεχθούν στην τελική φάση της αξιολόγησης, θα αποκτήσουν την υποστήριξη ειδικών από όλα τα τμήματα του Facebook, συμπεριλαμβανομένου της Επαυξημένης Πραγματικότητας, της τεχνολογίας blockchain και της Τεχνητής Νοημοσύνης».

Σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του Facebook, το Λονδίνο μετατρέπεται πλέον στο μεγαλύτερο τεχνολογικό hub της εταιρείας εκτός ΗΠΑ και μέσα στους επόμενους μήνες θα γίνει το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο ανάπτυξης στον κόσμο καθώς πρόκειται να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο τρίτο κτίριο γραφείων και υποδομών στο Λονδίνο, όπου θα εργαστούν 500 άτομα σε εξειδικευμένες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων το 20% αποκλειστικά σε έρευνες πάνω στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις