Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Λίγες μέρες έμειναν για τη συμμετοχή στο «Business Innovation Greece»

H προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα «Business Innovation Greece» που προσφέρει χρηματοδότηση σε επιχειρήσεις με στόχο την στήριξη του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα της Ελλάδας λήγει την Τρίτη 1η Οκτωβρίου 2019 και ώρα 13.00, τοπική ώρα.

Το Πρόγραμμα είναι μέρος των EEA & Norway Grants (Ευρωπαϊκός Οικονομικός Χώρος ή ΕΟΧ), 2014-2021 και είναι επικεντρωμένο στην καινοτομία. Η οικονομική στήριξη που θα λάβει κάθε επιχείρηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επέκταση των δραστηριοτήτων της καθώς και για την ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων αναπτυξιακών σχεδίων και εμπορικών δραστηριοτήτων.

Το Πρόγραμμα μπορεί να χρηματοδοτήσει μια ευρεία γκάμα επιχειρηματικών πρακτικών, οι οποίες θα βελτιώσουν τις οικονομικές επιδόσεις των ελληνικών επιχειρήσεων, το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα ενώ θα έχουν και θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, αφού θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Τι προσφέρει το πρόγραμμα
  • Χρηματοδότηση για την στήριξη του ιδιωτικού επιχειρηματικού τομέα στην Ελλάδα.
  • Πρόσβαση σε εγγυήσεις για την διασφάλιση της συγχρηματοδότησης του έργου.
  • Ευκαιρίες συνεργασίας – πρόσβαση σε νέα τεχνογνωσία και σύγχρονη τεχνολογία.
  • Δικτύωση και σεμινάρια ανάπτυξης υποδομών.
  • Εύκολη διαδικασία αίτησης, επιλογή μέσω ανοιχτής πρόσκλησης και διαγωνισμού.
  • Υπεύθυνος διαχειριστής προγράμματος και αποκλειστικός αρμόδιος για την αξιολόγηση, επιλογή και εποπτεία των έργων σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής είναι ο οργανισμός Innovation Norway – μια κρατική επιχείρηση της Νορβηγίας, η οποία υπάγεται στο υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Αλιείας και η οποία ενεργεί χωρίς κανέναν ενδιάμεσο ελληνικό φορέα. Η γλώσσα του προγράμματος είναι η Αγγλική.
Τι είδους έργα μπορούν να χρηματοδοτηθούν

1. Καινοτομία στην πράσινη βιομηχανία – Μείωση και επαναχρησιμοποίηση
2. Γαλάζια Ανάπτυξη – Διαφοροποίηση των επιχειρήσεων
3. Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ/ICT)

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα, όπως το ύψος και οι όροι της χρηματοδότησης, καθώς και οι ευκαιρίες συνεργασίας για τις ελληνικές επιχειρήσεις με τις Δωρήτριες χώρες μέσα από διμερείς συνεργασίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα https://www.innovasjonnorge.no/en/start-page/eea-norway-grants/Programmes/business-development/greece–business-development-innovation-and-smes/first-call-for-proposals-on-greece-business-innovation/ ή να επικοινωνήσουν με την κα. Anne Lise Rognlidalen, υπεύθυνη του προγράμματος στον αρμόδιο οργανισμό Innovation Norway μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης [email protected].

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις