Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η BlaBlaCar εξαγόρασε την Πολωνική Busfor “κυνηγώντας” μια αγορά 4 δισ. δολαρίων

Η BlaBlaCar, το marketplace που συνδέει οδηγούς με ανθρώπους που θέλουν να ταξιδέψουν μεγάλες αποστάσεις ανακοίνωσε ότι εξαγόρασε την Busfor, την κορυφαία πλατφόρμα έκδοσης εισιτηρίων για υπεραστικά λεωφορεία, στην Ρωσία και την Ουκρανία.

“Αυτή είναι η μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της BlaBlaCar και η Busfor είναι η κορυφαία εταιρεία διανομής λεωφορείων στην περιοχή, με περισσότερους από 150 υπαλλήλους. Η σύνδεση της σημαντικής ζήτησης στο διαδίκτυο με την προσφορά της Busfor θα βοηθήσει τους ταξιδιώτες και τους φορείς εκμετάλλευσης λεωφορείων, γι ‘αυτό και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας», δήλωσε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της BlaBlaCar, Nicolas Brusson. Οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν.

Αυτή δεν είναι η πρώτη κίνηση που κάνει η BlaBlaCar σε αυτόν τον χώρο καθώς πέρυσι είχε εξαγοράσει την Ouibus, τον “τομέα” λεωφορείων της εθνικής σιδηροδρομικής εταιρείας SNCF της Γαλλίας. Εδώ είναι απαραίτητο να σημειώσουμε ότι η BlaBlaCar διαθέτει τη δική της υπηρεσία λεωφορείων η οποία ονομάζεται BlaBlaBus και αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία και Ιταλία.

Με την εξαγορά της Busfor – η οποία συνεργάζεται με 7,000 λεωφορεία- η BlaBlaCar θέλει να αποκτήσει μερίδιο μιας αγοράς 4 δισ. δολαρίων. Η τελευταία δεν σχεδιάζει να αρχίσει να δραστηριοποιείται σε Ρωσία, Ουκρανία και Πολωνία άμεσα. Σύμφωνα με το TechCrunch, η Busfor θα διατηρήσει το δικό της εμπορικό σήμα, τα προϊόντα της και την εφαρμογή της, ωστόσο οι διαδρομές που προσφέρει με λεωφορεία θα ενσωματωθούν και στην εφαρμογή της BlaBlaCar.

Το μακροπρόθεσμο πλάνο της BlaBlaCar είναι να συνδυάσει τις διαδρομές με αυτοκίνητα, για διαδρομές ανάμεσα σε μικρότερες πόλεις, και αυτές με λεωφορεία, για διαδρομές από μια μεγάλη πόλη σε μία άλλη και να γίνει ουσιαστικά ένα marketplace “οδικής μετακίνησης”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις