Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Με τις εταιρείες του Uni.Fund συνομίλησαν εκπρόσωποι των Simon-Kucher και SIT

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, το Uni.Fund διοργάνωσε μια εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκαν όλες οι εταιρείες στις οποίες έχει επενδύσει, στο Impact Hub Athens.

Σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Uni.Fund, κατά το πρώτο μέρος αυτού του ολοήμερου event, οι 21 εταιρείες που “περιλαμβάνονται” στο χαρτοφυλάκιο του Uni.Fund είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν, να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα και να διερευνήσουν ευκαιρίες συνεργασίας και πιθανές συνέργειες. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, ο Δημήτρης Χιώτης και ο Amnon Levav, ασχολήθηκαν με τις “ανησυχίες” των εταιρειών γύρω από θέματα τιμολόγησης και καινοτομίας.

Ο Δημήτρης Χιώτης είναι ο παγκόσμιος επικεφαλής του τμήματος αναψυχής, ταξιδιών και μεταφορών στη Simon-Kucher & Partners. Η Simon-Kucher & Partners είναι μια παγκόσμια συμβουλευτική εταιρεία που ειδικεύεται σε θέματα στρατηγικής, μάρκετινγκ, τιμολόγησης και πωλήσεων. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1985,  διαθέτει 1400 υπαλλήλους, 39 γραφεία παγκοσμίως και θεωρείται ο κορυφαίος “σύμβουλος” σε θέματα τιμολόγησης, στον κόσμο.

Ο κ. Χιώτης μοιράστηκε χρήσιμες γνώσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι startup εταιρείες μπορούν να “εξαργυρώσουν” επιτυχώς την καινοτομία. Τόνισε τη σημασία της χρήσης ενός μοντέλου τιμολόγησης που αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία των προϊόντων / υπηρεσιών της εταιρείας και το οποίο έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις ανάγκες των πελατών. Επίσης, μίλησε για την τιμολόγηση των επιχειρήσεων SaaS και για το πώς σχετίζεται με την απόκτηση και την διατήρηση των πελατών αλλά και με τη δημιουργία κέρδους από αυτούς. Ο Δημήτρης Χιώτης μίλησε επίσης για την εξέλιξη της δυναμικής τιμολόγησης, τις κατηγορίες της (βασισμένη στο χρόνο, βασισμένη στο στόχο, βασισμένη σε πραγματικό χρόνο, λιανική) και ανέλυσε τα βήματα που πρέπει να αναλάβουν οι νεοσύστατες επιχειρήσεις για να αναπτύξουν ένα μοντέλο δυναμικής τιμολόγησης για την επιχείρησή τους.

Ο Amnon Levav είναι ο συνιδρυτής και επικεφαλής της Υπηρεσίας Καινοτομίας της SIT (Systematic Inventive Thinking), μίας από τις κορυφαίες συμβουλευτικές εταιρείες σε θέματα καινοτομίας που έχει έδρα το Τελ Αβίβ, και γραφεία και θυγατρικές σε πέντε ηπείρους. Ακολουθώντας μια μέθοδο που βασίζεται στην εμπορική έρευνα, η  SIT βοηθά τους πελάτες του να δημιουργήσουν μια “αυτοσυντηρούμενη” κουλτούρα και πρακτική καινοτομίας.

Ο κ. Levav μίλησε για την καινοτομία στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού και χαρακτήρισε την καινοτομία ως την πράξη του να σκέφτεται κάποιος και να δρα διαφορετικά για να επιτύχει τους στόχους του. Χρησιμοποιώντας ένα σύνολο διαδραστικών ασκήσεων και παιχνιδιών, έδειξε πώς η διανοητική σταθερότητα, δηλαδή η πίστη που έχουμε για κάτι που έχει μια συγκεκριμένη δομή, μας “απομακρύνει” από την καινοτομία ενώ τόνισε περαιτέρω τη σημασία της υιοθέτησης και της παραγωγής καινοτομίας σε όλες τις πτυχές της επιχειρηματικής δραστηριότητας, χρησιμοποιώντας εργαλεία και πρότυπα για να σπάσει αυτή η σταθερότητα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις