Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Startupper Mag #2: Ένα μεγάλο τεύχος για μια “αγορά” που ωριμάζει και μεγαλώνει!

Το 2ο τεύχος του Startupper Mag κυκλοφορεί με το Βήμα της Κυριακής την ερχόμενη Κυριακή 29/9 και είναι ένα μεγάλο και σημαντικό τεύχος θα λέγαμε.

Είναι κυριολεκτικά μεγάλο γιατί προσθέσαμε 16 επιπλέον σελίδες, (ναι φτάσαμε τις 100), μια και θέλαμε να καλύψουμε πολύπλευρα την ελληνική Startup σκηνή και τα επενδυτικά σχήματα που την υποστηρίζουν μέσω των VCs του Equifund.

Το μεγάλο αφιέρωμά μας παρουσιάζει τα έξι VCs που επενδύουν σε Startups, με τις απόψεις των partners για το έχει συμβεί μέχρι σήμερα αλλά και τι θα συμβεί στο μέλλον. Παράλληλα καταγράψαμε τις επενδύσεις που έχουν γίνει αλλά ρίξαμε και μια ματιά σε μερικές πολλά υποσχόμενες Startups που έχουν “ποντάρει” τα VCs για ταχεία ανάπτυξη!

Επίσης, έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και σημαντική θα λέγαμε συνέντευξη του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έρχονται να υποστηρίξουν ακόμα περισσότερο την ελληνική Startup σκηνή μια και κάθε πρωτοβουλία  από πλευράς κυβέρνησης είναι ένα σημαντικό “θεμέλιο” για να πατήσει πάνω και να κτιστεί το περίφημο οικοσύστημα και να “συνδεθούν όλες οι τελείες” μεταξύ τους.

Στο 2ο τεύχος υπάρχει επίσης το δεύτερο μέρος του αφιερώματος για την Εσθονία με τις ιστορίες Ελλήνων founders πού ήδη επιχειρούν από το κράτος της Βαλτικής ενώ παίρνουμε μια γεύση από Fintech με τον νέο διαγωνισμό και πρόγραμμα επιτάχυνσης ιδεών Finquest της Alpha Bank ο οποίος έχει στόχο να επιταχύνει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της τράπεζας.

Πολύ ενδιαφέρον είναι και το μίνι αφιέρωμα σε ένα σημαντικό κέντρο παραγωγής καινοτομίας της χώρας μας, deep-tech μάλιστα, στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών μια και μιλήσαμε με τον πρόεδρό του κ. Αναστασόπουλο αλλά και με μερικές πολύ ενδιαφέρουσες Startups οι οποίες έχουν την βάση τους εκεί.

Τέλος, ετοιμάσαμε και έναν συνοπτικό οδηγό για όλους όσοι επιθυμούν να μπουν στον συναρπαστικό αλλά εξαιρετικά δύσκολο (και σκληρό πολλές φορές) κόσμο των Startups, με επτά βασικές συμβουλές!

Αυτά και άλλα πολλά θα βρείτε στο 2ο τεύχος του Startupper Mag που κυκλοφορεί την ερχόμενη Κυριακή 29/9 με το Βήμα της Κυριακής.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις