Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ellikonos 2: μετά την “Ροδούλα” επενδύει και στην “Μινέρβα”

Το growth fund του Equifund Ellikonos 2 SCA Sicar μετά την πρόσφατη επένδυση στην “Ροδούλα” επένδυσε και στην γνωστή βιομηχανία ελαιουργικών προϊόντων και τροφίμων Μινέρβα.

Για την ακρίβεια, η εταιρεία Έλαια Ζεύς Α.Ε., η οποία ελέγχεται από το επενδυτικό fund Diorama Investments Sicar S.A. και στην οποία συμμετέχει το Ellikonos 2, ανακοίνωσε σήμερα ότι εξαγόρασε την Μινέρβα Α.Ε. Ελαιουργικών Επιχειρήσεων & Τροφίμων.

Elikonos 2: Έκλεισε με 71 εκατ. ευρώ το κεφάλαιό της και έκανε τη πρώτη της επένδυση στην «Ροδούλα»

Με πλούσια ιστορία μεγαλύτερη των 115 χρόνων, η Μινέρβα είναι σήμερα μια μεγάλη βιομηχανία ειδών διατροφής ενώ διατηρεί ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο προϊόντων με περισσότερα από 10 εμπορικά σήματα σε είδη διατροφής (ελαιόλαδο, τυροκομικά, φέτα, βούτυρο, μαργαρίνη, ξίδι). Παράλληλα, έχει έντονη εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 20 χώρες του κόσμου από τα τρία εργοστάσιά της στην Ελλάδα.

Ο Διευθυντής Επενδύσεων της DECA Investments, Γιάννης Καλαντζής δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν σκληρά τους τελευταίους μήνες για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή. Θα δουλέψουμε μαζί με το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό της Μινέρβα για να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις αναπτυξιακές προοπτικές της εταιρείας».

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας Μινέρβα αποτελείται από τους: Δ. Τακά, Πρόεδρο, Α. Γιαννακάκο, Εντεταλμένο Σύμβουλο, Ι. Καλαντζή, Ν. Κούλη, Α. Κατσουρίδη, Π. Σολωμό, Μέλη. Στο Διοικητικό Συμβούλιο θα συμμετέχουν ως παρατηρητές οι κκ. Χ. Μπόνου, Κ. Αντωνόπουλος και Ο. Τσάκα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις