Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ξεκινά και επίσημα τις εμπορικές μεταφορές με drones της Matternet η UPS

Πριν λίγο καιρό είχαμε γράψει ότι η UPS υπέβαλε αίτηση στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ κάτω από την «ομπρέλα» μιας θυγατρικής εταιρείας που ονομάζεται UPS Flight Forward, για τη λήψη άδειας για τη διεξαγωγή εμπορικών πτήσεων με drones.

Χθες, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι πήρε την άδεια αυτή – η πρώτη άδεια πλήρους λειτουργίας που δίνεται στις ΗΠΑ- παίρνοντας το προβάδισμα έναντι Amazon και Alphabet που έχουν λάβει άδειες περιορισμένης χρήσης από την FAA, σαν αυτή που είχε μέχρι πρότινος και η UPS.

Η άδεια που λαμβάνει τώρα η UPS της επιτρέπει να επεκτείνει τις παραδόσεις εμπορευμάτων που πραγματοποιεί σε πανεπιστήμια, πανεπιστημιουπόλεις και νοσοκομεία, καθώς και να πραγματοποιεί πτήσεις με drones πέρα από την οπτική επαφή του χειριστή, τόσο κατά τη διάρκεια της μέρας όσο και της νύχτας.

Η άδεια αυτή “ανοίγει” επίσης το δρόμο για την ανάπτυξη της UPS Flight Forward, η οποία πρόκειται άμεσα να διπλασιάσει τις πτήσεις που πραγματοποιεί για το WakeMed Health & Hospitals, ένα μη κερδοσκοπικό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στο Raleigh της Βόρειας Καρολίνας.

“Θα φτάσουμε εύκολα σε 20 πτήσεις την ημέρα, ανά drone”, δήλωσε ο Scott Price, επικεφαλής στρατηγικής της UPS, συμπληρώνοντας ότι η Flight Forward, η οποία πληρώνεται για να μεταφέρει δείγματα αίματος και ιστών στο κεντρικό εργαστήριο της WakeMed, είναι μια κανονική επιχείρηση και όχι κάποιο “πρωτότυπο ή δοκιμή”.

Εκτός από τη WakeMed, η Flight Forward στοχεύει επίσης να κάνει διανομές και σε άλλα campuses καθώς η νέα άδεια της δίνει τη δυνατότητα να το κάνει χωρίς να ζητά έγκριση για το κάθε project ξεχωριστά. “Υπάρχουν εκατοντάδες campuses στις Ηνωμένες Πολιτείες”, δήλωσε ο Price, προσθέτοντας ότι η UPS θέλει να ξεκινήσει τις παραδόσεις και σε εταιρικές και πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις καθώς αναπτύσσει την Flight Forward.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εμπορικές πτήσεις της UPS γίνονται με drones της Matternet, μιας πρωτοπόρας εταιρείας στον χώρο των “ιατρικών” μεταφορών με drones, με Έλληνα co-founder και CEO. Η άδεια που δόθηκε στην UPS δόθηκε συγκεκριμένα για την χρήση των drones, της πλατφόρμας cloud και του συστήματος logistics της συγκεκριμένης εταιρείας.  Το σύστημα drones αξιολογήθηκε και επικυρώθηκε από την FAA ως ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις ασφάλειας για τη συγκεκριμένη χρήση. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας, είναι ικανό να μεταφέρει μέχρι 5 λίβρες σε αποστάσεις έως και 12,5 μίλια, πέρα από την οπτική επαφή του χειριστή και πάνω από ανθρώπους.

“Δημιουργήσαμε τη Matternet με την πεποίθηση ότι πρέπει να δημιουργήσουμε ένα νέο τύπο μεταφορών , χρησιμοποιώντας δίκτυα drones για την παράδοση επειγόντων αντικειμένων on-demand, σε πολύ λίγο χρόνο, με ελάχιστο κόστος και καθαρότερο οικολογικό αποτύπωμα από οποιονδήποτε άλλο τύπο μεταφοράς”, δήλωσε ο CEO της Matternet, Ανδρέας Ραπτόπουλος. “Η τεχνολογία μας έχει τη δύναμη να αλλάξει την υγειονομική περίθαλψη και τον κόσμο της εφοδιαστικής γενικότερα. Η σημερινή ανακοίνωση μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην πραγματικότητα αυτή”, συμπλήρωσε σχετικά με τη λήψη της άδειας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις