Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Rapyd: 100 εκατ. δολάρια σήκωσε η πλατφόρμα “fintech as a service”

Η Rapyd, μια startup με έδρα το Λονδίνο, που αυτοχαρακτηρίζεται ως “fintech as a service” σήκωσε 100 εκατ. δολάρια για να επεκτείνει την πλατφόρμα της, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να πραγματοποιήσουν πληρωμές, να εισπράξουν και να εκταμιεύσουν κεφάλαια, να εκδώσουν κάρτες και πολλά άλλα, μέσω των API της.

Μέχρι σήμερα, η Rapyd έχει σηκώσει συνολικά 160 εκατ. δολάρια ενώ σύμφωνα με το TechCrunch, ο τελευταίος αυτός γύρος φέρνει την αξία της κοντά στο 1 δις. Η εταιρεία ακολουθεί μια πολύ γρήγορη πορεία ανάπτυξης, αφού η εν λόγω χρηματοδότηση είναι η δεύτερη που συγκεντρώνει μέσα σε έναν χρόνο – τον Φεβρουάριο είχε σηκώσει άλλα 40 εκατ. δολάρια- ενώ σύμφωνα με τον συνιδρυτή και CEO της, Arik Shtilman, φέτος, ο συνολικός όγκος πληρωμών στην πλατφόρμα πενταπλασιάστηκε!

Επικεφαλής του τελευταίου γύρου ήταν η Oak HC/FT ενώ συμμετείχαν και οι Tiger Global, Coatue, General Catalyst, Target Global, Stripe και Entrée Capital. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η συμμετοχή της Stripe, η οποία ηγήθηκε και του προηγούμενου γύρου, χωρίς όμως η επένδυσή της να έχει κάποια στρατηγική σημασία, όπως θα περίμενε ίσως κάποιος λόγω του αντικειμένου. Ο Shtilman χαρακτήρισε την Stripe ως “έναν οικονομικό επενδυτή”.

Η πρόκληση που έχει εντοπίσει και αντιμετωπίζει η Rapyd είναι ο κατακερματισμός που υπάρχει στην παγκόσμια αγορά πληρωμών: Κάθε περιοχή έχει τις δικές της προτιμώμενες μεθόδους πληρωμής, ενώ δεν χρησιμοποιούν όλοι οι καταναλωτές παγκοσμίως πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες και ακόμη και αν το κάνουν, η αποδοχή όλων απαιτεί συμφωνίες σε τοπικό επίπεδο. Επιπλέον, εγείρεται όλο και περισσότερο ή ανάγκη κανονιστικής συμμόρφωσης κατά την πραγματοποίηση πληρωμών.

Επί του παρόντος, η πλατφόρμα της Rapyd επιτρέπει στους πελάτες της να δέχονται μετρητά, να πραγματοποιούν τραπεζικές μεταφορές, ενώ δέχεται ηλεκτρονικά πορτοφόλια και τοπικές χρεωστικές κάρτες, σε περισσότερες από 100 χώρες, να πραγματοποιούν εκταμιεύσεις σε περισσότερες από 170 χώρες και να πραγματοποιούν διακανονισμούς σε 65 νομίσματα. Οι αριθμοί αυτοί συνεχίζουν να αυξάνονται, ανέφερε ο Shtilman, καθώς η Rapyd αυξάνει τις συνεργασίες και συμφωνίες της με τοπικούς εταίρους.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις