Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Διπλασιάστηκαν στα 33 εκατ. λίρες οι απώλειες της Revolut το 2018

Η Βρετανική Revolut ανακοίνωσε αυτήν την εβδομάδα – και ενώ ετοιμάζεται για παγκόσμια επέκταση– ότι οι “απώλειές” της το 2018 διπλασιάστηκαν.

Η εταιρεία κατέγραψε το 2018 καθαρή ζημιά ύψους 32,8 εκατ. λιρών, ποσό διπλάσιο από το αντίστοιχο του 2017 (14,8 εκατ. λίρες). Το ίδιο έτος βέβαια, τα έσοδά της έφτασαν τα 58,2 εκατ. λίρες, σημειώνοντας αύξηση 354%!

Η Revolut ξεκίνησε το 2015 με μια προπληρωμένη κάρτα και μια εφαρμογή που επέτρεπε στους χρήστες να κάνουν συναλλαγές στο εξωτερικό χωρίς να πληρώνουν υψηλά τέλη συναλλάγματος. Από τότε έχει επεκτείνει την πλατφόρμα της, η οποία πλέον περιλαμβάνει συναλλαγές με κρυπτονομίσματα, επιχειρηματικούς λογαριασμούς και δυνατότητα αγοραπωλησίας μετοχών.

Πρόσφατα, ο Nikolay Storonsky, CEO και ιδρυτής της Revolut, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η αξία της εταιρείας πρόκειται να φτάσει και να ξεπεράσει τα 10 δισ. δολάρια σε μερικά χρόνια. Σύμφωνα με το CNBC, η Revolut σχεδιάζει να σηκώσει ένα νέο γύρο χρηματοδότησης μέχρι το τέλος του 2019, ο οποίος μπορεί να φτάσει τα 500 εκατ. δολάρια.  “Πιθανός εταίρος” της Revolut, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενδέχεται να είναι η SoftBank.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις