Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

19 εκατ. ευρώ σήκωσε η Γαλλική AnotherBrain για μια AI που μιμείται τον ανθρώπινο εγκέφαλο!

Η AnotherBrain, μια γαλλική εταιρεία deep learning, ανακοίνωσε ότι “έκλεισε” έναν γύρο  χρηματοδότησης series A, στα 19 εκατ. ευρώ.  Σύμφωνα με το Tech.eu, του γύρου ηγήθηκε μια κοινοπραξία επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων των SEB Alliance, Robinson Technologies και υφιστάμενων μετόχων όπως οι Alpha Intelligence Capital, Daphni and Cathay Capital.

Η AnotherBrain έχει αναπτύξει μια μοναδική τεχνολογία, την OrganicAI, μια τεχνητή νοημοσύνη που μιμείται τον τρόπο με τον οποίο το ανθρώπινο μυαλό μαθαίνει και λειτουργεί. Σε αντίθεση με άλλες τεχνολογίες AI, η συγκεκριμένη δεν βασίζεται σε ένα μεγάλο σύνολο δεδομένων προκειμένου να “εκπαιδευτεί”. Το γεγονός αυτό, της επιτρέπει να λειτουργεί με χαμηλότερο κόστος και να έχει λιγότερες ενεργειακές απαιτήσεις σε σύγκριση με τις εναλλακτικές λύσεις. Η τεχνολογία OrganicAI επί του παρόντος είναι διαθέσιμη ως λογισμικό, αλλά η εταιρεία σχεδιάζει να την “βγάλει” σύντομα στην αγορά μέσω ενός  τσιπ AI.

Ο ιδρυτής της AnotherBrain, Bruno Maisonnier, δήλωσε σχετικά: “Όταν ξεκινήσαμε με την AnotherBrain, αποφασίσαμε να αλλάξουμε τα όρια του τι είναι δυνατό, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη μας, η οποία πάει πιο πέρα από την σημερινή τεχνητή νοημοσύνη. Η τεχνολογία μας δεν βασίζεται σε τεράστιες βάσεις δεδομένων προηγούμενων παραδειγμάτων, αλλά αναλύει ό,τι αντιλαμβάνεται και μπορεί να εξηγήσει τις αποφάσεις της. Φιλοδοξία μας είναι να δημιουργήσουμε μια δυνατή και φιλική προς τον άνθρωπο τεχνητή νοημοσύνη, αποδεκτή από εταιρείες και καταναλωτές” και συμπλήρωσε:

“Οι πρώτες εμπορικές λύσεις δοκιμάζονται επί του παρόντος από τις εταιρείες Fortune 100, και αναμένεται να είναι γενικά διαθέσιμες στις αρχές του 2020. Η τεχνολογία μας έχει τη δύναμη να κάνει κάθε αισθητήρα έναν ευφυή αισθητήρα που στέλνει πίσω την ερμηνεία των σημάτων και όχι τη ροή ακατέργαστων δεδομένων. Αυτό θα επιτρέψει τη γενίκευση της προσέγγισης της AnotherBrain, κυρίως βοηθώντας τα αυτοκίνητα να επιτύχουν πλήρη αυτονομία οδήγησης (επίπεδο 5) μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας».

Η AnotherBrain ιδρύθηκε και σήκωσε τον πρώτο γύρο seed χρηματοδότησης, ύψους 11 εκατ. ευρώ, το 2017. Με το νέο γύρο, η συνολική χρηματοδότηση της εταιρείας ανεβαίνει στα 35 εκατ. ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις