Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

8,7 δισ. ευρώ σήκωσαν οι ευρωπαϊκές startups το τρίτο τρίμηνο του 2019!

Μεγάλη άνοδος καταγράφεται στις επενδύσεις που “κλείνουν” φέτος στην Ευρώπη, με το συνολικό ποσό να κοντεύει να ξεπεράσει τα 28 δισ. ευρώ της περσινής χρονιάς, ενώ έχουμε ακόμα ένα τρίμηνο μέχρι το τέλος του έτους!

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με στοιχεία του Dealroom, το τρίτο τρίμηνο του 2019, οι ευρωπαϊκές startups σήκωσαν συνολικά 8,7 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 44% από το αντίστοιχο τρίμηνο της περσινής χρονιάς. Το ποσό αυτό ακολουθεί το ρεκόρ που σημειώθηκε στο δεύτερο τρίμηνο του 2019, με επενδύσεις 9,3 δισ. ευρώ και ένα “πιο χαμηλό” πρώτο τρίμηνο με επενδύσεις αξίας 7 δισ. ευρώ.

Τα μεγαλύτερα deals αυτού του τριμήνου κατάφεραν να “κλείσουν” οι Babylon Health, Klarna και FlixBus, “σηκώνοντας” 450 εκατ. ευρώ η καθεμία, σε πρόσφατους γύρους χρηματοδότησης. Σε αυτό το τρίμηνο “δημιουργήθηκαν” επίσης πέντε νέοι μονόκεροι, συμπεριλαμβανομένης της βρετανικής CMR Surgical, ενώ η πλειοψηφία των συμφωνιών έφτασε ή ξεπέρασε τα 10 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με έρευνα που επικαλείται το Sifted, ο τομέας που προσελκύει τις περισσότερες επενδύσεις στην Ευρώπη φέτος είναι το Fintech ενώ γεωγραφικά, το 60% των επενδύσεων κατευθύνεται σε εταιρείες στο Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο.

Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε ότι μπορεί να μιλάμε για ρεκόρ επενδύσεων και τα νούμερα αυτά να είναι πρωτόγνωρα για την Ευρώπη, όμως η “γηραιά ήπειρος” υστερεί ακόμα σε σχέση με τη Βόρεια Αμερική και την Ασία, που συγκέντρωσαν τριπλάσιες και διπλάσιες -αντίστοιχα- επενδύσεις το τρίτο τρίμηνο του 2019.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις