Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Χρ. Δήμας: “Ξεκινά η δημιουργία Innovation Districts σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη”

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την Έρευνα και Τεχνολογία, Χρίστος Δήμας στην 4η Σύνοδο Καινοτομίας Κίνας – χωρών Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας 17+1, εξέφρασε την βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει την έρευνα και την καινοτομία.

Ο Χρίστος Δήμας χαρακτήρισε “ιδιαίτερα κρίσιμο για τις διεθνείς περιφερειακές εξελίξεις να χτίσουμε γέφυρες μεταξύ μας και να ανοίξουμε έναν ακόμη δρόμο συνεργασίας, που θα λαμβάνει υπόψη της τα χαρακτηριστικά των χωρών της περιοχής μας”.

Στην εισήγησή του, ο υφυπουργός τόνισε την έμφαση που δίνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην καινοτομία και την πρόθεσή της, μέσα από μια “φιλόδοξη, αλλά συνάμα ρεαλιστική, ατζέντα” να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια χώρα φιλική στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την τεχνολογική εξέλιξη.

Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι αυτές τις ημέρες ξεκινά η υλοποίηση του σχεδίου της κυβέρνησης για τη δημιουργία δύο “Innovation District” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στα οποία όπως είπε, η κυβέρνηση φιλοδοξεί να προσελκύσει ορισμένες από τις πιο σημαντικές εταιρίες στο χώρο του R&D, ώστε μαζί με ερευνητικά ινστιτούτα και startup επιχειρήσεις να ενισχύσει την καινοτομία στη χώρα μας.

“Στόχος μας είναι να διαδραματίσουμε κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της έρευνας, με έμφαση σε καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες, σε μια προσπάθεια αύξησης της ανταγωνιστικότητας των εθνικών οικονομιών μας, αλλά κυρίως ανάσχεσης του brain drain, το οποίο γνωρίζω, πως εκτός της Ελλάδας, ταλανίζει πολλές και από τις δικές σας χώρες” τόνισε ο υφυπουργός απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των άλλων χωρών, προσθέτοντας ότι στην προσπάθειά αυτή, η κυβέρνηση είναι ανοιχτή να συζητήσει κάθε πρόταση συνεργασίας.

Αναλύοντας, τέλος, το ενδεχόμενο συνεργασιών, η ο κ. Δήμας είπε ότι υγεία, τεχνολογία, τεχνητή νοημοσύνη, blockchain, αγροδιατροφή, μεταφορές, κλιματική αλλαγή και ενεργειακή μετάβαση, είναι οι βασικοί – αλλά όχι οι μόνοι – τομείς στους οποίους η Ελλάδα θα δώσει σημαντικό βάρος τα επόμενα χρόνια. “Προς αυτήν την κατεύθυνση μπορούμε, όσοι βρισκόμαστε σήμερα σ’ αυτή τη Διάσκεψη, να αναπτύξουμε σημαντικές συνέργειες”, κατέληξε ο υφυπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις