Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι μεγαλύτερες σκανδιναβικές τράπεζες χρηματοδοτούν την πλατφόρμα πληρωμών P27

Μερικές από τις μεγαλύτερες σκανδιναβικές τράπεζες συμφώνησαν να χρηματοδοτήσουν την πλατφόρμα άμεσων πληρωμών, P27, σύμφωνα με το Reuters.

Η P27 θα είναι μια real-time υπηρεσία πληρωμών που θα ενοποιεί υφιστάμενες υπηρεσίες πληρωμών σε ένα ενιαίο σύστημα. Τόσο οι καταναλωτές όσο και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για την πραγματοποίηση πληρωμών και διασυνοριακών (και όχι μόνο) συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο από κινητό τηλέφωνο ή εταιρικό τραπεζικό λογαριασμό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Danske Bank, Nordea, Swedbank, Handelsbanken, SEB και OP συμφώνησαν να χρηματοδοτήσουν την πλατφόρμα μέχρι αυτή να αρχίσει να έχει έσοδα, μέσω τελών τα οποία θα καθορίζονται ανάλογα με το μέγεθος της συναλλαγής. Οι τράπεζες και η P27 αναμένουν να κυκλοφορήσουν την ενοποιημένη υπηρεσία ως τις αρχές του 2021, παρόλο που θα πρέπει πρώτα να αποκτήσουν άδεια για παροχή υπηρεσιών πληρωμών στη Σουηδία, που θα είναι η έδρα της.

“Η P27 θα γίνει η πρώτη ολοκληρωμένη real-time πλατφόρμα ‘εσωτερικών’ και διασυνοριακών πληρωμών στον κόσμο”, δήλωσε ο CEO της P27, Lars Sjogren, αρνούμενος ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα ποσά που θα επενδύσουν οι τράπεζες στο project. “Ο τραπεζικός τομέας της Σκανδιναβίας κατέχει ήδη ηγετική θέση στην Ευρώπη και η P27 θα συμβάλει στην περαιτέρω επέκταση και εδραίωση αυτής της θέσης”.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα φέτος, η P27 ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Mastercard η οποία θα υποστηρίξει την υπηρεσία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις