Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Orikami: Σε 25 χιλ. ασθενείς θα δοκιμάσει την τεχνολογία της η Ολλανδική startup

Η Ολλανδική HealthTech Orikami, η οποία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να προσφέρει προσωποποιημένη ιατρική περίθαλψη, σήκωσε 600 χιλ. ευρώ για να δοκιμάσει την εφαρμογή της σε 25 χιλ. ασθενείς.

Σύμφωνα με το Tech.eu, το λογισμικό της εταιρείας, το οποίο έχει «επικυρωθεί από ιατρική άποψη», μεταφράζει πραγματικά δεδομένα ασθενών σε “βιοδείκτες” οι οποίοι βοηθούν τους γιατρούς να συνταγογραφήσουν φάρμακα πιο αποτελεσματικά. Η προσέγγιση της Orikami όχι απλά εξοικονομεί χρόνο και χρήματα αλλά “σώζει” και ασθενείς από αναποτελεσματικές και συχνά ακριβές θεραπείες. Μάλιστα, η τεχνολογία της εξειδικεύεται στην παρακολούθηση σύνθετων και χρόνιων ασθενειών όπως είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας και το πάρκινσον.

Ο Bram den Teuling, ιδρυτής της Orikami δήλωσε: “Η αναγνώριση μοτίβων δεδομένων μέσα από τη συνεχή παρακολούθηση του ασθενή, παρέχει πληροφορίες που βοηθούν στην παροχή εξειδικευμένων και προσωποποιημένων φαρμακευτικών θεραπειών. Οι πληροφορίες μας χρησιμοποιούνται για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων και επομένως είναι σημαντικό τα προϊόντα μας να είναι κλινικά ελεγμένα και πιστοποιημένα. Τα τελευταία πέντε χρόνια μας έδωσαν σημαντική εμπειρία σε αυτές τις διαδικασίες. Αυτό μας κάνει μοναδικούς στην αγορά. Επίσης, αναζητούμε ενεργά νέες συνεργασίες με φαρμακευτικές εταιρείες.”

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις