Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Δανέζικη LifeX σήκωσε 7,5 εκατ. για να “διευκολύνει” τη συγκατοίκηση στην Ευρώπη

Η LifeX, μια proptech startup με έδρα την Κοπεγχάγη, εξασφάλισε 7,5 εκατ. ευρώ σε έναν γύρο seed χρηματοδότησης από την Cherry Ventures, ένα fund αρχικού σταδίου με έδρα το Βερολίνο και το Founders, ένα startup studio στην Κοπεγχάγη.

Η LifeX είναι ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα σπιτιών για συγκατοίκηση στην Ευρώπη. Η εταιρεία διατηρεί μεγάλα διαμερίσματα σε ελκυστικές γειτονιές, σχεδιάζει το εσωτερικό τους, προσφέρει εβδομαδιαίες υπηρεσίες καθαριότητας και δεν απαιτεί καμία δέσμευση εκ μέρους των ενοίκων. Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά μακροπρόθεσμα ενοίκια, η μίσθωση ενός διαμερίσματος είναι ευέλικτη.

Η LifeX απευθύνεται κυρίως σε νέους επαγγελματίες “μετανάστες”, που ψάχνουν να μείνουν και να ενσωματωθούν σε μια νέα χώρα. Για να το κάνει αυτό, η εταιρεία συνεργάζεται με εργοδότες ταχύτατα αναπτυσσόμενων εταιρειών όπως οι N26, Pleo και Delivery Hero, οι οποίοι προσελκύουν ταλέντα από το εξωτερικό και θέλουν να κάνουν τη “μετακόμισή” τους όσο πιο εύκολη γίνεται.

Αυτή τη στιγμή, η LifeX έχει διαθέσιμα διαμερίσματα σε Κοπεγχάγη, Βερολίνο, Λονδίνο, Παρίσι, Μόναχο και Βιέννη και έχει πάνω από 300 μέλη σε περισσότερες από 50 χώρες. Σύμφωνα με το Tech.eu, η νέα χρηματοδότηση θα βοηθήσει την εταιρεία να αναπτυχθεί σε μεγάλες Ευρωπαϊκές πόλεις και να επιταχύνει τις επενδύσεις στην κοινότητα και την τεχνολογία της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις