Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H TrueLayer η πρώτη ευρωπαϊκή open banking fintech που “εισέρχεται” στην Αυστραλία

Η TrueLayer, πάροχος χρηματοπιστωτικών APIs με έδρα το Λονδίνο, επεκτείνεται στην Αυστραλία και γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή open banking FinTech που “μπαίνει” σε Ασία – Ειρηνικό. Παράλληλα, η εταιρεία σχεδιάζει την επέκταση της στο Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη.

Δύο σημαντικά γεγονότα ήταν αυτά που “έθεσαν τις βάσεις” για την παγκόσμια επέκταση της TrueLayer: Πρώτον, το ότι η εταιρεία επιλέχθηκε από το βρετανικό υπουργείο Διεθνούς Εμπορίου για να “τρέξει” πιλοτικά το πρόγραμμά ‘fintech bridge’ της στην Αυστραλία και δεύτερον το ότι τον Ιούνιο η εταιρεία εξασφάλισε χρηματοδότηση 35 εκατ. δολαρίων από τις Tencent και Temasek.

Η εταιρεία, που δημιουργεί APIs τα οποία χρησιμοποιούνται στη συνέχεια από τους πελάτες της για τη δημιουργία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, έχει σηκώσει μέχρι σήμερα 47 εκατ. δολάρια και έχει επεκταθεί σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία. Παράλληλα, συνεργάζεται με εταιρείες όπως οι Monzo, Zopa, ClearScore, Plum, Emma, CreditLadder, Canopy και ANNA Money ενώ χιλιάδες προγραμματιστές “χτίζουν” εφαρμογές στην πλατφόρμα της.

Η Marie Steinthaler, που θα είναι επικεφαλής της περιοχής Ασίας – Ειρηνικού, δήλωσε: “Η TrueLayer εισέρχεται στην Αυστραλία την τέλεια στιγμή: η ανοιχτή τραπεζική είναι έτοιμη να “εκραγεί” με τον ίδιο τρόπο που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ήμασταν στην πρώτη γραμμή αυτής της αλλαγής στην Ευρώπη και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που φέρνουμε την φιλική προς τους προγραμματιστές πλατφόρμα API  μας στην Αυστραλία και την ευρύτερη περιοχή της APAC. Ο άμεσος στόχος μας θα είναι να αναπτύξουμε την ομάδα μας στην Αυστραλία και να βοηθήσουμε τους πολυεθνικούς πελάτες μας να επεκτείνουν τις προσφορές τους στην περιοχή…”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις