Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Hiro Capital: Fund 100 εκατ. ευρώ για ευρωπαϊκές επενδύσεις σε gaming και e-sports

Τρεις επαγγελματίες gamers και “βετεράνοι” επιχειρηματίες ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν ένα νέο VC με στόχο να επενδύσουν σε εταιρείες που ασχολούνται με gaming και e-sports, σε Ευρώπη και Ηνωμένο Βασίλειο.

Πιο συγκεκριμένα, το VC που ονομάζεται Hiro Capital, ανακοίνωσε ένα fund 100 εκατ. ευρώ γι αυτό το σκοπό, καθώς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, “η Ευρώπη έχει τη δυναμική να γίνει μια κινητήρια δύναμη στον τομέα”.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πέρυσι, η Ευρώπη “παρήγαγε” 123 παιχνίδια για υπολογιστές και κονσόλες, η Ασία 103 και οι ΗΠΑ μόλις 78. Επίσης, τα μισά από τα 30 κορυφαία mobile παιχνίδια παγκοσμίως αναπτύσσονται στο Ηνωμένο Βασίλειο ή την Ευρώπη, ενώ μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχουν αυτή τη στιγμή 2,500 games studios. Από αυτά, μόνο το 2% λαμβάνει οποιασδήποτε μορφής χρήματα από VCs.

H Hiro Capital θέλει να δώσει στα studio αυτά αλλά και στον κλάδο γενικότερα την προσοχή και τη χρηματοδότηση που του αξίζει. Το VC σχεδιάζει να προχωρήσει σε επενδύσεις Series A και Series B σε περίπου 20 εταιρείες. Παράλληλα η Hiro θα ψάξει για εφαρμογές τεχνολογιών όπως streaming, big data, AI, wearables, AR στον συγκεκριμένο τομέα.

Με πληροφορίες από Tech.eu

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις