Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η ευρωπαϊκή αγορά AR/VR θα ξεπεράσει αυτήν της Β. Αμερικής έως το 2023!

Εξαιρετική δυναμική δείχνει να έχει η αγορά της επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας (augmented και virtual reality-AR/VR) επί ευρωπαϊκού εδάφους. Μάλιστα, η δυναμική της είναι τέτοια, που αναμένεται να έχει ξεπεράσει την αντίστοιχη της Βόρειας Αμερικής έως το 2023.

Σύμφωνα με σχετικά στοιχεία του Digi-Capital, η αξία της αγοράς AR/VR στην Ευρώπη θα αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο της παγκόσμιας (25%), που μεταφράζεται σε επίδοση κατά 40% καλύτερη από αυτήν της Βόρειας Αμερικής, η οποία θα συγκεντρώσει ένα ποσοστό 17% των εσόδων του κλάδου, έως το 2023. Ηγετικό ρόλο στην ευρωπαϊκή αγορά επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, σύμφωνα με το “The 2019 Augmented/Virtual Reality Report”, θα διαδραματίσουν η Ρωσία, η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και η Ιταλία, οι οποίες και θα οδηγήσουν τον δρόμο της ανάπτυξης.

“Ενώ η Ασία θα κυριαρχήσει στην επαυξημένη πραγματικότητα (AR), την εικονική πραγματικότητα (VR) και τη μικτή πραγματικότητα (MR), συγκεντρώνοντας το 51% των εσόδων του κλάδου, η Ευρώπη είναι εκείνη που θα έχει τον αμέσως επόμενο πιο κομβικό ρόλο, ξεπερνώντας την αντίστοιχη επίδοση της Βόρειας Αμερικής την επόμενη πενταετία”, αναφέρει η ανάλυση του Digi-Capital.

Η έκθεση αποκαλύπτει, εξάλλου, ότι μέχρι το 2023, από τις παγκόσμιες αγορές, εκείνες που θα πρωταγωνιστήσουν στον τομέα του AR/VR είναι η Κίνα, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα και η Ινδία.

Ηγέτες στην Ευρώπη

Από τις ευρωπαϊκές χώρες εκείνες, που θα συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς AR/VR μέσα στην επόμενη πενταετία, είναι η Ρωσία, η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία και η Ιταλία. “Ενώ αυτές οι πέντε χώρες θα συγκεντρώσουν περίπου τα τρία τέταρτα των εσόδων της ευρωπαϊκής αγοράς της επαυξημένης και της εικονικής πραγματικότητας και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του AR/VR”, αναφέρει η μελέτη.

Όσον αφορά την εγκατεστημένη βάση των συσκευών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, η διανομή των συσκευών AR, παγκοσμίως, θα είναι ανάλογη με αυτήν των smartphones (σε γεωγραφική βάση), ενώ η διανομή των συσκευών VR θα είναι παρόμοια με αυτή των παιχνιδομηχανών. Οι πιο δυναμικοί πυλώνες της αγοράς του AR/VR θα είναι το hardware, το επιχειρηματικό λογισμικό και οι υπηρεσίες.

Η αγορά

Συνολικά, οι δαπάνες για επαυξημένη πραγματικότητα και την εικονική πραγματικότητα (AR/VR) αναμένεται να δεκαπλασιαστούν έως το 2023 και να ανέλθουν σε $160 δις από μόλις $16,8 δις που είναι η πρόβλεψη για το 2019 (IDC: Worldwide Semiannual Augmented and Virtual Reality Spending Guide). Ο δε μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης των δαπανών σε AR/VR για την περίοδο έως το 2023 αναμένεται να διαμορφωθεί σε 78,3%.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο sepe.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις