Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Ford χρησιμοποιεί blockchain για να “ελέγξει” τις εκπομπές ρύπων

Η Ford “υιοθετεί” το blockchain με στόχο να ελέγξει τις εκπομπές ρύπων των οχημάτων της.

Πιο συγκεκριμένα, η αυτοκινητοβιομηχανία θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία blockchain για την παρακολούθηση και την αυτόματη εφαρμογή “αποδοτικών τρόπων οδήγησης” σε ένα στόλο οχημάτων της στην Κολωνία της Γερμανίας. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πιλοτικό πρόγραμμα που “τρέχει” η εταιρεία στο Λονδίνο και τη Βαλένθια.

Για το πρόγραμμα αυτό, η Ford διέθεσε 10 plug-in υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα με cellular modems που επιτρέπουν τη δημιουργία γεωγραφικών ορίων, με βάση τις εκπομπές ρύπων. Έτσι, όταν τα οχήματα εισέρχονται σε ζώνες χαμηλών εκπομπών, μεταβαίνουν αυτόματα σε ηλεκτρικό “mode”.

Τα δεδομένα που θα προκύψουν, από την είσοδο ή έξοδο ενός αυτοκινήτου από μία ζώνη και τα χιλιόμετρα αυτό πραγματοποιεί, θα καταγράφονται μέσω blockchain. Το πιλοτικό πρόγραμμα εξετάζει, ουσιαστικά, τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι δημοτικές αρχές όσον αφορά τη διαχείριση και την εφαρμογή ζωνών χαμηλών εκπομπών και η Ford συνεργάζεται με τις αρχές της Κολωνίας γι’αυτόν τον σκοπό, διαβιβάζοντας τα δεδομένα αυτά σε αξιωματούχους σε πραγματικό χρόνο.

“Η ασφάλεια, η εμπιστοσύνη και η διαφάνεια των δεδομένων σχετικά με τις εκπομπές είναι ύψιστης σημασίας για όλους τους εμπλεκόμενους στο έργο και είναι καίριας σημασίας για το όραμά μας για καθαρότερο αέρα στην πόλη”, δήλωσε σχετικά ο Gunnar Herrmann, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ford-Werke GmbH.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις