Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Uber συνεργάζεται με γαλλική startup και προσθέτει στον στόλο της μηχανάκια

Προς κάθε κατεύθυνση “πιέζει” η Uber, με νέες υπηρεσίες και δοκιμαστικές λειτουργίες να ανακοινώνονται συνεχώς.

Πρόσφατα γράψαμε για το Uber Works, μια εφαρμογή που “βρίσκει δουλειά” σε περιστασιακά εργαζόμενους, λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι η Uber “μπαίνει” στο delivery προϊόντων σουπερμάρκετ ενώ μόλις σήμερα ανακοινώθηκε ότι η εταιρεία, ενισχύει την βασική της δραστηριότητα, τις αστικές μετακινήσεις, προσθέτοντας στον στόλο της ηλεκτρικά μηχανάκια!

Σύμφωνα με πληθώρα δημοσιευμάτων, η Uber ενώνει τις δυνάμεις της με την Cityscoot, μια γαλλική startup, η οποία “τρέχει” μια υπηρεσία αντίστοιχη της Uber αλλά με μηχανάκια, σε πολλές πόλεις στην Ιταλία και τη Γαλλία. Από τον επόμενο μήνα, όσοι βρίσκονται -αρχικά μόνο- στο Παρίσι, θα μπορούν να “κλείσουν” και να πληρώσουν μια διαδρομή με μηχανάκι μέσω της εφαρμογής της Uber.

Η Cityscoot προσφέρει περίπου 4.000 ηλεκτρικά μηχανάκια σε ολόκληρο το Παρίσι και, όπως και με άλλες υπηρεσίες κοινής χρήσης, οι χρήστες μπορούν να δουν τη θέση όλων των οχημάτων στον χάρτη της εφαρμογής. Κάθε διαδρομή κοστίζει περίπου 29 λεπτά ανά λεπτό, με την πληρωμή να γίνεται αυτόματα στον λογαριασμό Uber του χρήστη.

“Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Uber προσφέρει μηχανάκια στην εφαρμογή της … και το βλέπουμε ως ένα ακόμη βήμα προς το στόχο μας να γίνουμε ένα one-stop shop για όλες τις μεταφορικές ανάγκες”, ανέφερε η Uber σε σχετική δημοσίευση στο blog της.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις