Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Επενδυτική συμφωνία συνεργασίας με την Brookstreet υπέγραψε η Terracom 

Ο επενδυτικός οίκος Brookstreet Equity Partners (Brookstreet) και η Terracom υπέγραψαν αποκλειστική επενδυτική συμφωνία συνεργασίας με αντικείμενο την προώθηση και την διεύρυνση των δραστηριοτήτων της εταιρείας σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η Brookstreet, με έδρα το Λονδίνο, υποστηρίζει δυναμικές και καινοτόμες επιχειρήσεις που παρουσιάζουν ισχυρές διεθνείς εμπορικές προοπτικές με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη και εξέλιξή τους.

Η Terracom ιδρύθηκε το 1999 στα Ιωάννινα με αντικείμενο την ανάπτυξη λογισμικού και την παροχή ολοκληρωμένων λύσεων πληροφορικής και επικοινωνιών. Είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες πληροφορικής στη ελληνική περιφέρεια, με υψηλή τεχνογνωσία, παραγόμενη καινοτομία αναγνωρισμένη σε ευρωπαϊκό επίπεδο και πολύ έντονη εξωστρεφή δραστηριότητα, αποτέλεσμα της οποίας είναι η απόκτηση πολλών βραβείων και διακρίσεων σε διεθνές επίπεδο.

Επί του παρόντος, η εταιρεία απασχολεί 38 άτομα και είναι μέλος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και ιδρυτικό μέλος του cluster καινοτομίας και τεχνολογίας Innovation Greece. Το Innovation Greece επιδιώκει πρώτον να αυξηθούν οι επιχειρήσεις που θα χρηματοδοτηθούν από το SME Instrument του προγράμματος Ορίζοντας 2020, και δεύτερον να προωθήσει και να διασυνδέσει τις καινοτόμες ΜμΕ με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, την εκπαίδευση, τα ερευνητικά εργαστήρια και φυσικά με άλλες παρόμοιες ενώσεις και πρωτοβουλίες αλλά και την μετεξέλιξη της Ελλάδας σε χώρα τεχνολογικής αιχμής.

O CEO της Terracom, Δημήτρης Ζαχαράκης ανέφερε μετά την επίτευξη της συμφωνίας: «Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με την εμπιστοσύνη που έδειξε η Brookstreet στην Terracom και την επένδυσή της σε μια στρατηγική συνεργασία. Μαζί θα επιταχύνουμε την ανάπτυξη των προϊόντων και των υπηρεσιών μας παρέχοντας καινοτόμες και τεχνολογικά προηγμένες λύσεις στους πελάτες και στους συνεργάτες μας σε παγκόσμιο επίπεδο. Μοιραζόμαστε με την Brookstreet τις ίδιες αξίες και ένα κοινό όραμα για το οποίο θα εργαστούμε σκληρά προκειμένου να πραγματοποιήσουμε κάθε στόχο.»

“Πρόκειται για μια σπουδαία συμφωνία που ανοίγει νέους ορίζοντες στις προοπτικές εξέλιξης της εταιρείας και αποτελεί ταυτόχρονα μια επιβράβευση της επιμονής της Terracom στην καινοτομία και την ανάπτυξη τεχνολογικών προϊόντων υψηλής ποιότητας”, ανέφερε επίσης η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι η συνεργασία με Λονδίνο θα συμβάλλει καθοριστικά στην επέκταση της επιχείρησης και στην ανάπτυξη ασυναγώνιστων προϊόντων χρησιμοποιώντας τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης (AI), μηχανικής μάθησης (ML) και επαυξημένης πραγματικότητας (AR).

Σημειώνεται ότι ναυαρχίδα των προϊόντων της εταιρείας αποτελεί το QR-Patrol, μια πλατφόρμα διαχείρισης φυλάξεων και περιπολιών, την οποία χρησιμοποιούν περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις και οργανισμοί σε 81 χώρες. Η Terracom κατέχει επίσης μεγάλη εμπειρία στον τομέα του Διαδικτύου των Πραγμάτων (Internet of Things) και το τελευταίο προϊόν της είναι το SpotyPal. Η Terracom έχει λάβει πολλά βραβεία και διακρίσεις διεθνώς και έχει χρηματοδοτηθεί από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα SME Instrument Phase 2 του Horizon 2020 ως μια από τις πιο καινοτόμες εταιρείες της Ευρώπης.

Στο διεθνές πελατολόγιο της Terracom περιλαμβάνεται το Γερμανικό Χρηματιστήριο, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Δικαιοσύνης (EUROJUST), τα ΙΚΕΑ, πλήθος ξενοδοχείων (Hilton, Marriot, Hyatt), εταιρίες security (Brinks, G4S, Securitas), εταιρίες facilities (ISS, Country Clean Recycling, P&H Cleaning Company, CCS Facilities), πανεπιστήμια (Carnegie Mellon, University of California San Francisco, University of West Georgia,), η Emirates airlines, τα Dubai duty free, μεγάλα αεροδρόμια κ.α.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις