Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Visa Innovation Program: Αυτές είναι οι startups που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η Ημέρα Επιλογής (Selection Day) του Visa Innovation Program, του προγράμματος που διοργανώνει η Visa με την Crowdpolicy, με στόχο την προώθηση νέων τρόπων πληρωμών και τον εμπλουτισμό του ψηφιακού εμπορίου για τους Έλληνες καταναλωτές και εμπόρους.

Από τις 50 ομάδες που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα, 12 κατάφεραν να “φτάσουν” στην “κρίσιμη” ημέρα και από αυτές 6 κατάφεραν να πάρουν την τελική “πρόκριση”.

Πριν το επίσημο pitching, οι επιλεγμένες εταιρείες είχαν την ευκαιρία να βρεθούν σε ένας προς έναν συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη από τις Alpha Bank, Attica Bank, Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Visa και Crowdpolicy καθώς και με μέντορες του Visa Innovation Program.

Στη συνέχεια ξεκίνησε το pitching, μετά το τέλος του οποίου ανακοινώθηκαν οι εταιρείες που επιλέχθηκαν από την κριτική επιτροπή και που θα συμμετάσχουν τελικά στο πρόγραμμα. Οι εταιρείες είναι οι εξής:

Bubblz

To bubbllz είναι ένας έξυπνος τρόπος επιβράβευσης για τις φωτογραφίες που ανεβάζει κανείς στα social media. Όταν οι χρήστες δημοσιεύουν κάτι που έχουν αγοράσει επιβραβεύονται ακόμη και σε πραγματικό χρόνο από την εταιρεία. Την ώρα που οι πελάτες επιβραβεύονται, οι εταιρείες διαφημίζονται από τους ίδιους. Η Bubblz προσφέρει μια πλατφόρμα μέσω της οποίας η εταιρεία/ εμπορικό σήμα /εμπορικό κέντρο κ.λπ. γνωρίζει ποιος είναι στο κατάστημα, επικοινωνεί με τους πελάτες, δίνει προσφορές και άλλα.

Do it for me

Το Doitforme.eu είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για επαγγελματίες παροχείς υπηρεσιών. Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν, να προσλάβουν και να αξιολογήσουν επαγγελματίες που βρίσκονται κοντά.

Ferryhopper

Το Ferryhopper είναι μια καινούργια πλατφόρμα online κρατήσεων ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Μέσω του Ferryhopper, μπορεί κάποιος να προγραμματίσει ένα ταξίδι με πλοίο, να κλείσει το εισιτήριό του γρήγορα, να συγκρίνει τις τιμές αμέσως, να εξασφαλίσει το φθηνότερο ναύλο και να ξεκινήσει το ταξίδι του. Το Ferryhopper είναι η πρώτη και μοναδική πλατφόρμα κρατήσεων που παρέχει στον χρήστη έμμεσες συνδέσεις και κάνει τα ακτοπλοϊκά ταξίδια στην Ελλάδα εύκολα και απλά.

Linked Business

Η Linked Business είναι ένας κορυφαίος πάροχος πρωτοποριακών λύσεων μάρκετινγκ που συνδυάζουν ανοιχτά με επιχειρηματικά δεδομένα. AI & Big Data χρησιμοποιούνται για να μετατρέψουν σύνθετα δεδομένα σε ευφυείς επιχειρηματικές λύσεις που βοηθούν τμήματα πωλήσεων να ανακαλύψουν νέους πελάτες σε συγκεκριμένα τμήματα της αγοράς.

Orderstate

Το Orderstate είναι μια πλατφόρμα που επιτρέπει την εύκολη παρακολούθηση των αποστολών για σύνθετες παραγγελίες B2B και συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Stoferno.gr

Το Stoferno.gr είναι μια πλατφόρμα παράδοσης On Demand που επιτρέπει στους χρήστες να παραγγέλνουν προϊόντα κάθε κατηγορίας από τοπικά καταστήματα.

Επόμενα βήματα:

Στο επόμενο στάδιο, οι εταιρείες θα είναι σε θέση να αναπτύξουν περαιτέρω την πρόταση προϊόντων τους, να βελτιώσουν τις υπάρχουσες λειτουργίες τους, να φθάσουν σε ένα proof-of-concept.Οι εταιρείες θα έχουν πρόσβαση σε πόρους, συμπεριλαμβανομένων των API από την πλατφόρμα Visa Developer.

Το Visa Innovation Program θα λειτουργήσει σαν μια συνεργατική πλατφόρμα στην οποία οι fintechs και οι επιχειρηματικοί συνεργάτες της Visa θα εργαστούν μαζί για να αντιμετωπίσουν προκλήσεις της αγοράς μέσω απτών προτάσεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις