Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Galileo: 77 εκατ. δολάρια σήκωσε η εταιρεία “πίσω” από Robinhood, Monzo, Revolut

Η Galileo, η οποία παρέχει υποδομές APIs σε μερικές από τις μεγαλύτερες fintech startups παγκοσμίως, σχεδιάζει την παγκόσμια επέκτασή της, μετά από την πρώτη της εξωτερική χρηματοδότηση, ύψους 77 εκατ. δολαρίων.

Ο Clay Wilkes, ιδρυτής και CEO της Galileo, δήλωσε σχετικά: “Με τα χρόνια έχουμε δημιουργήσει ένα πρότυπο API για προγράμματα έκδοσης καρτών και καινοτομία fintech, εστιάζοντας σε μία πλούσια σε χαρακτηριστικά σειρά προϊόντων αλλά και στην κερδοφορία και ευχαρίστηση των πελατών μας. Αυτή η χρηματοδότηση θα μας βοηθήσει […] να γίνουμε πιο επιθετικοί στην γεωγραφική μας επέκταση”.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019, η εταιρεία που εδρεύει στο Salt Lake City διαχειρίζεται πάνω από 26 δισ. δολάρια σε ετήσιο όγκο πληρωμών, ποσό αυξημένο κατά 130% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2018. Οι πιο “hot” startups αυτή τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένων των Chime, Robinhood, Monzo, Revolut, Transferwise και Varo χρησιμοποιούν τα API της Galileo για να ανοίξουν και να επαληθεύσουν νέους λογαριασμούς, να εκδώσουν και να επεξεργαστούν κάρτες πληρωμών και να λανσάρουν νέα προϊόντα.

Επικεφαλής της χρηματοδότησης είναι η Accel ενώ συμμετέχει και ο συνιδρυτής και CEO της Qualtrics, Ryan Smith.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις