Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Logixboard: 4,2 εκατ. δολάρια σήκωσε η “απόφοιτος” της Techstars

Η Logixboard, εταιρεία που θέλει να ψηφιοποιήσει τη μεταφορά εμπορευμάτων, ανακοίνωσε χθες (22/10) ότι σήκωσε 4,2 εκατ. δολάρια για να το κάνει.

Πιο συγκεκριμένα, η startup που συμμετείχε στο περσινό πρόγραμμα της Techstars στο Σιάτλ έχει δημιουργήσει μια “πελατοκεντρική” πλατφόρμα για τη βιομηχανία μεταφοράς εμπορευμάτων, μια αγορά αξίας 2 τρισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την Logixboard, σήμερα, μεγάλο μέρος της διαχείρισης αποστολών εμπορευμάτων πραγματοποιείται μέσω τηλεφώνου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και Excel γεγονός εξαιρετικά χρονοβόρο για τις εταιρείες. Το λογισμικό της Logixboard ενσωματώνεται με τα υπάρχοντα συστήματα, αυτοματοποιεί τμήματα της διαδικασίας και παρέχει δεδομένα που προσφέρουν στους πελάτες μια καλύτερη αλληλεπίδραση με την επιχείρηση.

“Οι πελατοκεντρικές πλατφόρμες είναι ζωτικής σημασίας για κάθε βιομηχανία που έχει να κάνει με πελάτες και οι μεταφορείς εμπορευμάτων είχαν σε μεγάλο βαθμό αγνοηθεί και μείνει πίσω από τους παρόχους λογισμικού που ηγούνται της ψηφιοποίησης σε άλλους τομείς. Ικανοποιούμε μια ανάγκη της αγοράς βοηθώντας τους μεταφορείς να εξυπηρετήσουν καλύτερα τους πελάτες τους”, δήλωσε ο Julian Alvarez, CEO της Logixboard.

“Η πλατφόρμα μας βοηθά εκατοντάδες χιλιάδες παραδοσιακούς μεταφορείς να ψηφιοποιήσουν τις διαδικασίες (της επιχείρησής τους) και την εμπειρία των πελατών τους ώστε να συμβαδίσουν με τις επιχειρήσεις που έχουν αποδιοργανώσει την αγορά, όπως η Flexport”, πρόσθεσε αναφερόμενος σε μια startup με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, της οποίας η αξία έχει ξεπεράσει τα 3 δισ. δολάρια.

Η Logixboard έχει αυτή τη στιγμή 11 εργαζόμενους, με την “ηγεσία” της να βρίσκεται στο Σιάτλ και μια μικρή ομάδα στην Μπογκοτά της Κολομβίας. Μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, η εταιρεία αναμένει να φτάσει τους 35 υπαλλήλους και σχεδιάζει να έχει προσωπικό σε Ευρώπη και Ασία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις