Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Klarna και N26 ανάμεσα στις πιο καλά χρηματοδοτημένες startups στην Ευρώπη

Η Ευρώπη φιλοξενεί πολλά μεγάλα hubs καινοτομίας σε πόλεις όπως το Βερολίνο, η Στοκχόλμη και το Λονδίνο, ωστόσο η τεχνολογική «άνθιση» δεν περιορίζεται σε αυτά – το «πνεύμα» της καινοτομίας εξαπλώνεται σε όλη την ήπειρο, με δεκάδες startups να πετυχαίνουν και μεγάλες χρηματοδοτήσεις να «κλείνουν» σχεδόν καθημερινά.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι από το 2014, σχεδόν 90 δις. δολάρια έχουν επενδυθεί μέσω 18,000 deals σε τεχνολογικές startups στην Ευρώπη. Στις επενδύσεις αυτές συμπεριλαμβάνονται χρηματοδοτήσεις «ηγέτιδων» εταιρειών όπως είναι η Veeam Software, μια cloud computing startup από την Ελβετία και η BlaBlaCar, μια startup on-demand μετακινήσεων από τη Γαλλία.

Το CBInsights, «εντόπισε» τις πιο καλά χρηματοδοτημένες tech startups σε κάθε χώρα της Ευρώπης και τις συγκέντρωσε στο παρακάτω infographic:

Βασικά συμπεράσματα
  • Η πιο καλά χρηματοδοτημένη startup στην Ευρώπη είναι η εταιρεία παγκόσμιων επικοινωνιών OneWeb στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία έχει σηκώσει συνολικά σχεδόν 3,5 δις. δολάρια
  • Η τριάδα των πιο «πλούσιων» από χρηματοδοτήσεις startups στην ήπειρο συμπληρώνεται με τη Σουηδική εταιρεία πληρωμών Klarna (922 εκατ. δολάρια) και την mobile τραπεζική πλατφόρμα N26 (683 εκατ. δολάρια)
  • Επτά από τις 36 εταιρείες που φαίνονται στον χάρτη είναι μονόκεροι. Αυτές είναι οι: Klarna (Αξία 5.5 δισ, Σουηδία), N26 (3.5 δις., Γερμανία), BlaBlaCar (1.6 δις., Γαλλία), Cabify (1.4 δις., Ισπανία), OutSystems (1 δις., Πορτογαλία), Bolt (1 δις., Εσθονία), BitFury Group (1 δις., Ολλανδία).
  • Η ήπειρος «φιλοξενεί» 15 χώρες, των οποίων η πιο καλά χρηματοδοτημένη χώρα έχει «σηκώσει» πάνω από 100 εκατ. δολάρια.
  • Η λιγότερο καλά χρηματοδοτημένη startup στον χάρτη, είναι Gideon Brothers, μια startup με έδρα την Κροατία που κατασκευάζει αυτόνομα ρομπότ και έχει σηκώσει 2,7 εκατ. δολάρια.
  • Από τον Απρίλιο, μόνο μία startup έχει εξαγοραστεί – ο λόγος για τη ρωσική Ozon.ru η οποία εξαγοράστηκε από την εταιρεία Sistema με έδρα τη Μόσχα.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις