Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Revolut “μπαίνει” στην Ασία ξεκινώντας από τη Σιγκαπούρη

Η Revolut, η Fintech με έδρα το Λονδίνο, με περισσότερους από επτά εκατομμύρια πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, ξεκίνησε την έναρξη υπηρεσιών της στη Σιγκαπούρη.

Η Revolut, που μετρἀ ήδη 30.000 πελάτες στη Σιγκαπούρη, δίνει τη δυνατότητα στους κατοίκους της Σιγκαπούρης να πληρώνουν στο εξωτερικό σε πάνω από 150 νομίσματα με την πραγματική συναλλαγματική ισοτιμία και αναλήψεις μετρητών μέχρι και 350 δολάρια κάθε μήνα από διεθνή ATM δωρεάν για κατόχους Standard λογαριασμών και 700 δολάρια για κατόχους Premium λογαριασμών.

Η Revolut επιτρέπει επίσης στους κατοίκους της Σιγκαπούρης να μεταφέρουν χρήματα στο εξωτερικό με την καλύτερη συναλλαγματική ισοτιμία και χωρίς χρεώσεις. Οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης μπορούν επίσης να κατέχουν και να ανταλλάσσουν σε 14 νομίσματα μέσα από την εφαρμογή, συμπεριλαμβανομένων του δολαρίου της Σιγκαπούρης, του Αμερικανικού δολαρίου, της Αγγλικής λίρας, του Ευρώ και του Αυστραλιανού δολαρίου. Η Fintech σκοπεύει να προσθέσει 14 επιπλέον νομίσματα στους ερχόμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένων των ινδικών ρουπιών, των Φιλιππινέζων πέσων και της Μαλαισιανής Ringgit.

“Ο μέσος κάτοικος της Σιγκαπούρης ταξιδεύει περίπου επτά φορές το χρόνο και συγχρόνως μεταφέρει μέχρι και 7 δισεκατομμύρια δολάρια στο εξωτερικό. Ως επί το πλείστον, αυτοί είναι απλοί, σκληροί εργαζόμενοι που δεν γνωρίζουν ότι οι υφιστάμενοι πάροχοι τους χρεώνουν μέχρι και 5%», δήλωσε ο Eddie Lee, Head of Operations for Asia-Pacific.

Σε μια προσπάθεια κατάργησης των οικονομικών συνόρων, οι πελάτες της Revolut στη Σιγκαπούρη θα μπορούν να στέλνουν και να ζητούν χρήματα από πελάτες της Revolut σε άλλες χώρες, αμέσως και δωρεάν. Η Revolut εκτός από την Σιγκαπούρη είναι διαθέσιμη και σε Ευρώπη, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία, με Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά να είναι οι επόμενες αγορές που θα εισχωρήσει η ασταμάτητη Fintech πριν από το τέλος του έτους.

Η Revolut έχει επίσης υποσχεθεί να βοηθήσει τους κατοίκους της Σιγκαπούρης να έχουν τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών τους. Με την Revolut, οι πελάτες λαμβάνουν άμεσες ειδοποιήσεις πληρωμής απευθείας στο τηλέφωνό τους, μπορούν να δουν πόσα ξοδεύουν κάθε εβδομάδα και μήνα για πράγματα όπως είδη παντοπωλείου, εστιατόρια και μεταφορικά μέσα. Τέλος, οι πελάτες της Revolut στη Σιγκαπούρη μπορούν επίσης να στρογγυλοποιούν τις πληρωμές με κάρτες στο πλησιέστερο δολάριο και να αποταμιεύσουν τα ρέστα από τις συναλλαγές.

Το 2018, η Revolut ίδρυσε τον κόμβο Ασίας-Ειρηνικού στη Σιγκαπούρη, όπου η Fintech με έδρα το Λονδίνο απασχολεί σήμερα εκεί είκοσι άτομα. Η Revolut σχεδιάζει να τριπλασιάσει το προσωπικό της στη Σιγκαπούρη μέσα στους επόμενους μήνες.

Η είδηση της επέκτασης έρχεται λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας της Revolut με τη VISA, με στόχο την επέκταση της πρώτης σε 24 νέες αγορές παγκοσμίως.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις