Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Κοινοπραξία Alipay, Mail.ru, USM με το “βλέμμα” στις ψηφιακές πληρωμές

Με το “βλέμμα” τους στις υπηρεσίες ψηφιακών πληρωμών στη Ρωσία ανακοίνωσαν μέσα στον Οκτώβριο μια νέα κοινοπραξία οι Alipay, Mail.ru, MegaFon (φορέας κινητής τηλεφωνίας), RDIF (κρατικό ταμείο) και USM (όμιλος που μεταξύ άλλων ασχολείται με τεχνολογία και τηλεπικοινωνίες).

Η πρωτοβουλία τους παρουσιάστηκε ως “μέρος των προσπαθειών για την προώθηση της οικονομικής ένταξης” και “αναβάθμιση των υπηρεσιών ψηφιακών πληρωμών της χώρας”. Μέσω της κοινοπραξίας, οι εταιρείες σκοπεύουν να ενσωματώσουν δύο υπάρχουσες υπηρεσίες πληρωμών που ελέγχονται από το Mail.ru Group – VK Pay και [email protected] – δημιουργώντας έτσι μια ισχυρή εταιρεία e-wallet. Σήμερα οι κύριοι “παίκτες” στον κλάδο είναι οι Yandex.Money, WebMoney, Qiwi Wallet και MTS Dengi, σύμφωνα με το East-West Digital News.

Ο όμιλος Mail.ru θα κατέχει ποσοστό 40% στη νέα κοινοπραξία, ενώ η AliPay και το RDIF θα έχουν 20% και 5% αντίστοιχα. Ένα μερίδιο 30% θα ανήκει σε ένα άλλο κοινό venture των εταιρειών, το οποίο θα επεξεργάζεται τις συναλλαγές που δημιουργούνται από το πρώτο και θα δημιουργεί συναφείς υπηρεσίες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η USM θα κατέχει το 51,05% αυτού του venture, ενώ ηAliPay, RDIF, MegaFon και Mail.ru θα έχουν αντίστοιχα 30%, 7%, 6% και 5,95%. Το δεύτερο venture ενδέχεται επίσης να προσφέρει μελλοντικά τραπεζικές υπηρεσίες.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις