Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τρεις ελληνικές ομάδες στους τελικούς του F1 in Schools στο Abu Dhabi!

Ελλάδα και Κύπρος θα δώσουν το “παρών” στους 15ους παγκόσμιους τελικούς του διεθνούς STEM μαθητικού διαγωνισμού F1 in Schools, που θα διενεργηθούν από τις 22 έως 29 Νοεμβρίου 2019 στο Abu Dhabi, παράλληλα με το Grand Prix της Formula 1.

Το F1 in Schools είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά (STEM Education). Στο πλαίσιο του, μαθητές 9 – 19 ετών καλούνται να σχεδιάσουν και να παράγουν ένα όχημα F1 υπό κλίμακα.

Στους φετινούς τελικούς, την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν τρεις ομάδες μαθητών, οι οποίες δημιουργήθηκαν από την συνεργασία 6 σχολικών μονάδων. Η ομάδα Alacrity Dynamics, αποτελούμενη από μαθητές από το την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή και το 2ο Ενιαίο Λύκειο Αλίμου, η ομάδα Arrow Racers, αποτελούμενη από μαθητές από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση και το 1ο Γενικό Λύκειο Πανοράματος Θεσσαλονίκης και η ομάδα Anemos Racing, αποτελούμενη από μαθητές του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και από φοιτητές του ΕΜΠ και του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στους φετινούς παγκόσμιους τελικούς θα συμμετέχει και η ομάδα διεθνούς συνεργασίας Pixel, αποτελούμενη από μαθητές από την Ελλάδα (Gmax, 3ο Γενικό Λύκειο Σερρών) και την Κύπρο (Vector, Αγγλική Σχολή Λευκωσίας). Την Κύπρο θα εκπροσωπήσουν οι ομάδες Arrow (Αγγλική Σχολή, Λευκωσίας) και Orion (Heritage School, Λεμεσού).

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν ελληνική ομάδα είχε καταφέρει να πάρει την πρωτιά στον διαγωνισμό. Ο λόγος για την η ομάδα Infinite Racing -από τα εκπαιδευτήρια Μαντουλίδηπου πήρε την πρώτη θέση το 2016- χρονιά που στον μεγάλο τελικό έφτασε και η δεύτερη ελληνική ομάδα, Aeolus Racing, μια συνεργασία από το Αρσάκειο Τοσίτσειο Εκάλης και των Σχολών Μωραϊτη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις