Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Elikonos 2: Νέα επένδυση 750 χιλ. ευρώ στην Youth Lab

Την τρίτη του επένδυση, μέσα σε λίγους μήνες, έκλεισε το growth fund του Equifund Elikonos 2 SCA Sicar.

Μετά την επένδυση στη “Ροδούλα” και τη “Μινέρβα”, η Elikonos επέλεξε να χρηματοδοτήσει με το ποσό των 750 χιλ. ευρώ την εταιρεία Youth Lab Α.Ε., μία εταιρεία καλλυντικών που αναπτύσσει τεχνολογικά προηγμένες φόρμουλες από φυτικά και βιοτεχνολογικά ενεργά συστατικά που στοχεύουν στην ενίσχυση του μεταβολισμού της επιδερμίδας.

Η Youth Lab Α.Ε. προσφέρει προϊόντα καθαρισμού, αντιγήρανσης σώματος και αντιηλιακής προστασίας. Τα προϊόντα της εταιρίας διανέμονται μέσω επιλεγμένων φαρμακείων στην Ελλάδα και το εξωτερικό (εξαγωγές σε πάνω από 10 χώρες) και μέσω e-shop.

Η Elikonos 2 S.C.A. SICAR, ένα επενδυτικό κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών ύψους 71 εκατ. ευρώ, έχει σαν στόχο την χρηματοδότηση αναπτυσσόμενων Ελληνικών Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (SMEs) ενώ σε αυτό συμμετέχουν μεταξύ άλλων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (πρώην ΕΤΕΑΝ ΑΕ).

Το PE fund δραστηριοποιείται στον χώρο των Startups από το 2012 και την εποχή του προγράμματος Jeremie, με partners τον Τάκη Σολωμό και τον Παντελή Παπαγεωργίου. Στη προ-equifund εποχή το fund έχει επενδύσει μεταξύ άλλων στις Hotel Genius, Customedialabs, Nubis, Deliveras.gr, Travelplanet24.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις