Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

30 εκατ. δολάρια εξασφάλισε το Crunchbase, το παγκόσμιο “ευρετήριο” εταιρειών

Το Crunchbase είναι ένας “κατάλογος”, μια βάση δεδομένων με πληροφορίες σχετικά με εταιρείες από όλον τον κόσμο, ο οποίος ξεκίνησε ως κομμάτι του τεχνολογικού/ startup site Techcrunch και έχει εξελιχθεί σε μια αυτόνομη εταιρεία, η οποία μάλιστα τα πάει πολύ καλά.

Χθες (31/10), το Crunchbase ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε μια χρηματοδότηση 30 εκατ. δολαρίων, την οποία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει για να επεκτείνει περαιτέρω τη βάση των -επί πληρωμή- συνδρομητών του αλλά και για να εξελίξει το ίδιο το “προϊόν”, με την προσθήκη περισσότερων προσωποποιημένων πληροφοριών για τους χρήστες του και τη χρήση machine learning και τεχνητής νοημοσύνης.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Jager McConnell, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει το Crunchbase ως το LinkedIn των εταιρικών προφίλ, η πλατφόρμα έχει 55 εκατ. επισκέπτες κάθε χρόνο και, αυτή τη στιγμή, “δεκάδες χιλιάδες” συνδρομητές (κάθε συνδρομητής πληρώνει μέσο όρο 29 δολάρια το μήνα, ανάλογα με το συμβόλαιο της εταιρείας).

“Η εταιρεία αναπτύσσεται γρήγορα” εξηγεί, και αυτό επιβεβαιώνεται καθώς από την τελευταία χρηματοδότηση της, το 2017, όταν είχε σηκώσει 18 εκατ. δολάρια, το Crunchbase έχει τριπλασιάσει τους υπαλλήλους του -έχουν φτάσει τους 120- και έχει δεκαπλάσια ετήσια έσοδα.

Όσον αφορά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης, η Omen Ventures, ο επενδυτικός βραχίονας του ομώνυμο Καναδικού συνταξιοδοτικού fund, ηγήθηκε αυτού, ενώ συμμετείχαν και υφιστάμενοι επενδυτές όπως οι Emergence, Mayfield, Cowboy Ventures και Verizon. Ο McConnel δεν αποκάλυψε τη νέα εκτιμώμενη αξία της εταιρείας δήλωσε όμως ότι είναι εντός του στόχου που είχε τεθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια προσπάθεια “καταγραφής” της startup σκηνής κάνει σε ελληνικό επίπεδο, το Westart.gr. Το Westart λειτουργεί σαν ένα χρήσιμο ευρετήριο και “καθοδηγεί” τον επισκέπτη σε όλη την ελληνική startup κοινότητα, αφού περιέχει τις πιο ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με επενδυτές, χρηματοδοτήσεις και πολλά άλλα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις