Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μειώνει τις απώλειες η Uber: Στο 1 δις οι ζημίες του γ’ τριμήνου

“Φρένο” στις ιστορικές απώλειες ύψους 5,24 δισ. δολαρίων που καταγράφηκαν το β’ τρίμηνο του 2019 κατάφερε να βάλει η Uber τους τελευταίους μήνες.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το τρίτο τρίμηνο του έτους είχε ζημίες ύψους 1 δισ. δολαρίων. Την ίδια περίοδο, τα συνολικά έσοδά της ανέβηκαν στα 3,8 δισ. δολάρια, από 2,9 δισ. δολάρια που ήταν στο ίδιο τρίμηνο το προηγούμενο έτος, καταγράφοντας αύξηση 30%.

Στα θετικά των αποτελεσμάτων “κατατάσσονται” και οι επιδόσεις της Uber Eats, της οποίας τα έσοδα αυξήθηκαν 64% στα 645 εκατ. δολάρια αλλά και της Uber Freight η οποία κατέγραψε αύξηση 78% στα ποσοστά των εσόδων της, τα οποία έφτασαν τα 218 εκατ. δολάρια.

Σημειώνεται, βέβαια, ότι με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τριμήνου, η μετοχή της Uber έπεσε κατά 5%. Σε δήλωσή του στο CNBC, ο Dara Khosrowshahi, CEO της Uber ανέφερε ότι η αποδοτικότητα και η κερδοφορία είναι τώρα οι προτεραιότητες της εταιρείας, ενώ στο παρελθόν ήταν η ταχεία ανάπτυξη. “Γνωρίζουμε ότι υπάρχει η προσδοκία της κερδοφορίας, και πιστεύουμε ότι αυτή θα έρθει το 2021” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις