Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Glovo ανοίγει tech hub στην Πολωνία μετά την εξαγορά τοπικού της “αντιπάλου”

Η Glovo, η ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία delivery, ανακοίνωσε νέα μεγάλα βήματά της στην πολωνική αγορά: την εξαγορά της τοπικής πλατφόρμας delivery, Pizza Portal, και το άνοιγμα ενός τεχνολογικού hub της στην Βαρσοβία.

Η Pizza Portal είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πλατφόρμα-υπηρεσία φαγητού στην Πολωνία και η Glovo – που έχει έδρα στη Βαρκελώνη αλλά παγκόσμια δραστηριότητα- την εξαγόρασε έναντι 35 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά το tech hub, είναι το δεύτερο που ανοίγει η Glovo γενικά, το πρώτο όμως εκτός Ισπανίας.

«Όταν έφτασε η στιγμή να βρούμε την τοποθεσία για το δεύτερο τεχνολογικό μας hub […] η Πολωνία ήταν μια δυνατή υποψηφιότητα. Θέλαμε να εγκατασταθούμε σε μία μοναδική τοποθεσία, ώριμη όσον αφορά την ανάπτυξη και την καινοτομία, και η Πολωνία είναι μια εστία νέων ταλέντων, που θεωρούμε ότι δεν έχει αναγνωριστεί ακόμα πλήρως από το παγκόσμιο τεχνολογικό οικοσύστημα», δήλωσε ο Mustafa Sezgin, VP of Engineering στην Glovo.

Το γραφείο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του με 40 μηχανικούς backend, mobile και web software και άλλους 50 ειδικούς σε θέματα τεχνολογίας και προϊόντων – αλλά αυτό είναι, σύμφωνα με το tech.eu, μόνο η αρχή ενός πολύ μεγαλύτερου πλάνου.

Η Glovo στοχεύει στη δημιουργία μιας ομάδας 300 μηχανικών, οι οποίοι θα υποστηρίζουν κι άλλες πρωτοβουλίες της εταιρείας όπως της SuperGlovo, μιας πλατφόρμας που θα επιτρέπει την παράδοση προϊόντων σούπερ μάρκετ 24/7, σε μόλις 20 λεπτά από την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής παραγγελίας.

Για τη Glovo, όμως, η ραγδαία ανάπτυξη για την οποία μιλάμε δεν είναι κάτι νέο – η εταιρεία αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται συνολικά σε 26 χώρες ενώ το 2018 η υπηρεσία της επεκτεινόταν σε μία νέα πόλη κάθε τέσσερις μέρες! Τον Απρίλιο, η εταιρεία σήκωσε 169 εκατ. δολάρια από την Lakestar.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις