Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Silicon Valley Bank επεκτείνεται στη Δανία με το “βλέμμα” σε αναπτυσσόμενες εταιρείες

H Silicon Valley Bank (SVB) ανακοίνωσε ότι πρόκειται να επεκταθεί στην Κοπεγχάγη, με στόχο να ενισχύσει τις αναπτυσσόμενες δανέζικες εταιρείες, συνδέοντας τις με το εκτεταμένο, παγκόσμιο χρηματοδοτικό της δίκτυο.

Σύμφωνα με το Tech.eu, η τράπεζα πρόκειται να ανοίξει νέο γραφείο στην Κοπεγχάγη, αλλά δεν θα έχει καμία τραπεζική δραστηριότητα. Διευθυντής του νέου γραφείου θα είναι ο Sebastian Penn, ο οποίος ήταν προηγουμένως εγκατεστημένος στο Σαν Φρανσίσκο ως διευθυντής της DenmarkBridge και κατείχε υψηλόβαθμες θέσεις στο Vækstfonden, το επενδυτικό ταμείο της Δανίας, στην Παγκόσμια Τράπεζα και στο Υπουργείο Οικονομικών και Επιχειρηματικών Υποθέσεων της Δανίας.

Μπορεί το άνοιγμα του γραφείου να αποτελεί ένα νέο βήμα για την Τράπεζα, ωστόσο η παρουσία της στη Δανία είναι αρκετά παλιότερη. Η Silicon Valley Bank έχει ήδη επενδύσει σε περισσότερες από 20 σκανδιναβικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Trustpilot και Siteimprove, και συνεργάζεται με ευρωπαϊκές επιχειρήσεις για πάνω από δέκα χρόνια, κυρίως μέσω υπαρχόντων γραφείων της στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, το Ισραήλ και τη Γερμανία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις