Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι Έλληνες προτιμούν το Bitcoin: Αποταμιεύσεις αξίας 8 χιλ. ευρώ μέσω της Revolut

Μεγάλο ενδιαφέρον για αποταμίευση σε κρυπτονομίσματα όπως Bitcoin, Ripple και Litecoin φαίνεται πως έχουν οι Έλληνες.

Σύμφωνα τη Revolut, οι Έλληνες πελάτες της αποταμίευσαν Bitcoin αξίας 8 χιλ. ευρώ μέσω της υπηρεσίας Vaults, η οποία «ήρθε» επίσημα στη χώρα μας. Ιδιαίτερη προτίμηση έδειξαν οι Έλληνες και στο Ripple με αποταμιεύσεις αξίας 7 χιλιάδων ευρώ, και στο LTC με αξία 4,5 χιλιάδες ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό των τριών κρυπτονομισμάτων ξεπερνά κατά πολύ την συνολική αξία αποταμιεύσεων του Αμερικανικού Δολαρίου.

Φυσικά, το ευρώ είναι το δημοφιλέστερο νόμισμα αποταμίευσης των Ελλήνων – συνολικά 3 εκατ. ευρώ αποταμιεύτηκαν το ίδιο διάστημα μέσω της υπηρεσίας της Revolut – και ακολουθεί η Βρετανική Λίρα με περίπου 40.000.

Τι είναι όμως τα Vaults;

Τα Vaults είναι ουσιαστικά «χρηματοκιβώτια», στα οποία οι πελάτες της Revolut μπορούν να αποταμιεύουν τα ρέστα από τις συναλλαγές τους ανά πάσα στιγμή, στρογγυλοποιώντας τις συναλλαγές αυτές, ή ακόμα και προσθέτοντας ένα συγκεκριμένο ποσό οποιαδήποτε στιγμή. Τα «χρηματοκιβώτια» αυτά δίνουν τη δυνατότητα για γρήγορη αποταμίευση προς ένα στόχο, όπως πληρωμές λογαριασμών, δώρα γενεθλίων η ακόμα και διακοπές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, αυτή την στιγμή υπάρχουν περίπου 6 χιλιάδες Έλληνες με ενεργά Vaults με συνολική αξία κοντά στο μισό εκατομμύριο ευρώ. Κατά την διάρκεια του 2019, δημιουργήθηκαν περίπου 11 χιλιάδες vaults από 7 χιλιάδες Έλληνες με συνολικές εισροές κοντά στα 3 εκατ. ευρώ.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι χρήστες της Revolut δημιούργησαν πάνω από 2 εκατομμύρια Vaults με συνολική αξία 150 εκατομμυρίων ευρώ. Το ενδιαφέρον αναμένεται να αυξηθεί στα επίπεδα που παρατηρούνται στη Κυπριακή αγορά όπου για το ίδιο διάστημα οι εισροές των Κύπριων χρηστών έχουν ανέλθει σχεδόν στα 9 εκατομμύρια ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις