Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Στα 13 δις η αξία της Doordash μετά από πρόσθετη χρηματοδότηση

H Doordash, η εταιρεία delivery που έχει στον πλευρό της “επενδυτικούς γίγαντες” όπως η Soft Bank και η Sequoia Capital, εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση ύψους 100 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η χρηματοδότηση, περιλαμβάνει επενδύσεις από την T. Rowe Price, και θεωρείται ουσιαστικά “επέκταση” του προηγούμενου γύρου, ύψους 600 εκατ. δολαρίων, που είχε σηκώσει η εταιρεία τον Μάιο. Η αξία της Doordash, με τη νέα εισροή κεφαλαίων, εκτιμάται ότι πλησιάζει στα 13 δις.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2013, έχει σηκώσει συνολικά σχεδόν 2 δισ. δολάρια, τα περισσότερα από τα οποία, μάλιστα, εξασφάλισε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Παρ’ότι δεν είναι ακόμη κερδοφόρα, η startup κατέχει το 35% της αγοράς delivery και είναι ο πιο κυρίαρχος “παίκτης” αυτή τη στιγμή.

Πρόσφατα, εξαγόρασε την εταιρεία on-demand παράδοσης φαγητού και catering, Caviar, από την Square, σε ένα deal που έφτασε τα 410 εκατ. δολάρια, αλλά και την Scotty Labs, εταιρεία που εργάζεται σε τεχνολογίες γύρω από τα αυτόνομα οχήματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία delivery, που αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τη Soft Bank μετά τις πρόσφατες “αποτυχίες” Uber και We Work, σχεδιάζει να μπει στο χρηματιστήριο, μέσα στο 2020. Μάλιστα, αρκετά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τράπεζες προκειμένου να εξασφαλίσει χρηματοδότηση 400 εκατ. δολαρίων γι’ αυτόν τον σκοπό.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις