Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Τουλάχιστον 500 εκατ. δολάρια θέλει να σηκώσει η Revolut τους επόμενους μήνες

Πριν από λίγο καιρό είχαμε γράψει ότι η Revolut “αναζητούσε” χρηματοδότηση 1,5 δισ. δολαρίων προκειμένου να “στηρίξει” την παγκόσμια επέκτασή της.

Η βρετανική fintech είχε ανακοινώσει τότε ότι προσέλαβε την επενδυτική τράπεζα JP Morgan, για να την βοηθήσει να συγκεντρώσει 500 εκατ. δολάρια μέσω της πώλησης μετοχών και να λάβει ένα -μετατρέψιμο σε μετοχές- δάνειο, ύψους 1 δισ. δολαρίων, τους επόμενους μήνες.

Τώρα, η εταιρεία επιβεβαιώνει στο Reuters ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με επενδυτές, με στόχο να σηκώσει τουλάχιστον 500 εκατ. δολάρια μέχρι το επόμενο έτος. “Έχουμε ‘προωθήσει’ την εταιρεία μας σε επενδυτές και συνεχίζουμε να το κάνουμε, οπότε ελπίζουμε ότι μέσα στους επόμενους μήνες, θα το πετύχουμε”, ανέφερε σχετικά με τη χρηματοδότηση, ο Nikolay Storonsky, CEO της Revolut.

Η Revolut βρίσκεται σε “τροχιά” ραγδαίας ανάπτυξης και σχεδιάζει να επεκταθεί σε δεκάδες νέες αγορές. Στην “αποστολή” της αυτή, θα τη βοηθήσει η Mastercard και η Visa, με τις οποίες πρόσφατα συνήψε συμφωνίες γι’ αυτόν τον σκοπό. Πιο συγκεκριμένα, η Mastercard θα βοηθήσει τη Revolut να επιταχύνει την επέκτασή της στις ΗΠΑ ενώ η Visa θα υποστηρίξει την “είσοδό” της σε 24 νέες χώρες, μεταξύ των οποίων η Αυστραλία, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Ιαπωνία και η Νέα Ζηλανδία.

Πέρα από το κομμάτι της γεωγραφικής επέκτασης όμως, η Revolut αναπτύσσεται και από άποψη πελατών αλλά και προσωπικού. Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία έχει πάνω από 8 εκατ. πελάτες ενώ απασχολεί 1,800 άτομα – τα οποία θέλει να αυξήσει σημαντικά. Χαρακτηριστική της επιτυχίας αυτής είναι η πρόσφατη δήλωση του Storonsky, πως αν η Revolut διατηρήσει τα ποσοστά ανάπτυξης της, η αξία της μπορεί μέσα σε λίγα χρόνια να ξεπεράσει τα 10 δισ. δολάρια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις