Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αυτή είναι η Startup εταιρεία που “καθαρίζει” την Αθήνα!

Στη Ριζούπολη, όπου πραγματοποιούνται προληπτικά έργα καθαρισμού και επισκευής φρεατίων, βρέθηκε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Από εκεί, και με αφορμή την χθεσινή κακοκαιρία, ο κ. Μπακογιάννης έστειλε ένα “μήνυμα” μέσω Facebook και ενημέρωσε τους πολίτες για τις προληπτικές δράσεις που πραγματοποιεί ο δήμος με τη βοήθεια της Startup Novoville.

“Στη μόνιμη συζήτηση, μετά τη βροχή, για τον καθαρισμό των φρεατίων, ο Δήμος των Αθηναίων απαντά με πρόληψη. Σε σύνολο περίπου 18000 φρεατίων, επισκεύαζουμε τα 1.000 ενώ τα υπόλοιπα ήδη έχουν καθαριστεί.
Σε αυτή την προσπάθεια, η συμβολή των δημοτών είναι καθοριστική. Μπαίνουμε στο app της novoville για προβλήματα που αφορούν σε φρεάτια”, έγραψε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Τι κάνει η Novoville

Η Novoville είναι μια Startup με Έλληνες founders και έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο η οποία ασχολείται με το GovTech και την επικοινωνία των δημοτικών αρχών με τους κατοίκους της πόλης. Ιδρύθηκε το 2016 από τον Φώτη Ταλαντζή και τον Ηρακλή Μπουραντά και μετράει ήδη 45 συνεργασίες με δήμους εντός και εκτός Ελλάδας.

H εταιρεία συνεργάζεται με τον Δήμο Αθηναίων από το 2018, και μαζί έχουν πραγματοποιήσει αρκετές δράσεις και πρωτοβουλίες. Στις αρχές του 2019 η Novoville δημιούργησε μια νέα εφαρμογή επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων με τους δημότες ενώ τον περασμένο Αύγουστο οι δύο φορείς ανακοίνωσαν την πρωτοβουλία Adopt-A-Tree, η οποία έδινε στους πολίτες τη δυνατότητα να “υιοθετήσουν” ένα δέντρο για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις