Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

mojo diagnostics: 1,7 εκατ. ευρώ με στόχο την “έξυπνη” γονιμοποίηση

Η γαλλική medtech, mojo diagnostics, η οποία ασχολείται με ζητήματα γονιμότητας και αναπαραγωγής, εξασφάλισε χρηματοδότηση 1,7 εκατ. ευρώ, με στόχο να τις κάνει προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι θεραπείες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην αγορά είναι ιδιαίτερα ακριβές (40 – 100 χιλ. ευρώ) και έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά επιτυχίας (25%). Η mojo diagnostics θέλει να αλλάξει τα στοιχεία αυτά και να κάνει την υπάρχουσα Τεχνολογία Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (ART) πιο αποτελεσματική και αποδοτική.

Για να το πετύχει αυτό, η startup έχει δημιουργήσει το mojo pro, μια πλατφόρμα αξιολόγησης και επιλογής σπέρματος, που λειτουργεί με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Με αυτόν τον τρόπο, η mojo εξετάζει την ποιότητα του σπέρματος πριν από την απόπειρα γονιμοποίησης για την επιλογή του πιο “βιώσιμου” δείγματος και κάνει ολόκληρη τη διαδικασία πιο “έξυπνη”.

Η mojo, σχεδιάζει με την τεχνολογία της να μειώσει όπως είπαμε το κόστος της γονιμοποίησης αλλά και ανεβάσει το ποσοστό επιτυχίας της στο 75% μέχρι το 2030! Στα σχέδια της εταιρείας είναι επίσης και η επέκταση στο κομμάτι της “επιλογής DNA”, γεγονός που “θα επιτρέψει μελλοντικά σε όλους τους επίδοξους γονείς να μπορούν να αποφύγουν τον κίνδυνο κληρονομικών ασθενειών”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις